Centres de creació

Set centres de creació escènica de Mallorca s'han acollit l'any 2020 a la proposta del Teatre Principal de Palma d’organitzar residències artístiques i de formació amb la finalitat d’estimular la creativitat i fomentar la producció. Es tracta de:

- Eima, de Maria de la Salut, amb sis residències
- C.IN.E, de Sineu, amb cinc residències
Sa Talaia, de Santanyí, amb dues residències
- Espai El Tub, de Palma, amb una residència
- Teatre Sans, de Palma, amb tres residències
Teatre del Mar, de Palma, amb tres residències
Casa Planas, de Palma amb una residència

Aquests set centres -seleccionats arran d’una convocatòria presentada el passat 18 de gener- rebran un total de 100.000 euros al llarg del 2020 per a desenvolupar 21 residències artístiques. Aquests fons es distribuiran segons les necessitats de cada centre i en funció de les característiques dels projectes que acullin. 

Aquest programa de suport a la creació, que es duu a terme per tercer any consecutiu, té com a principal objectiu promoure la investigació i experimentació escènica, dotar de recursos els artistes, oferir-los formació i coneixements i fomentar l’intercanvi d’experiències entre els creadors illencs i els de la resta del món. D’aquesta manera, els creadors poden treballar amb un suport tècnic i una infraestructura adequada, dels quals no sempre disposen, i centrar-se en la investigació i l’experimentació. 

En edicions anteriors varen formar part d’aquest programa tres centres de creació. Enguany se’n duplica, per tant, el nombre. Una comissió integrada per representants dels centres de creació i del Teatre Principal s'han encarregat d'acordar els projectes de residència que es duran a terme enguany, entorn dels quals també es duran a terme diverses activitats com ara la mostra del procés de creació dels artistes residents, l’exhibició de l’obra produïda, la participació en projectes educatius o la realització de tallers oberts.