April 12, 2022

Editam quatre llibres amb les darreres produccions de teatre de text

Es tracta de "La darrera opció", "Escalar un gegant", "Tanatologia" i "Fake"

El Teatre Principal de Palma ha publicat amb l’editorial Arola quatre obres de text que són produccions i/o coproduccions pròpies. Es tracta de La darrera opció, escrita a quatre mans per Clara Ingold i Josep Orfila; Tanatologia, de Víctor Uriz; Fake, de Rafel Gallego, i Escalar un gegant, de Bernat Molina, i que es podrà veure al Teatre Principal la tardor de 2022.

La presentació dels llibres, que ha tengut lloc a la llibreria Quart Creixent, ha comptat amb la presència de, a més dels autors, de la vicepresidenta i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política lingüística, Bel Busquets; i del director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà.

Cerdà ha destacat la importància “de la publicació de texts teatrals donat que això permet que les obres pervisquin. I és el que ens permet representar obres teatrals anys després d’haver-se estrenat”.

A més, el director del Teatre Principal ha assegurat que “la dramatúrgia contemporània a les Illes no havia tengut mai un moment tant dolç com l’actual” tant pel nombre d’obres escrites i representades com per la qualitat de les mateixes.

La darrera opció, que s’estrenà el passat desembre a la Sala Petita, originalment va ser escrita per Clara Ingold, però la posada en escena va suposar importants canvis en el text per part de Josep Orfila, que la va interpretar junt amb l’autor, que l’actor menorquí també figura com autor. Parla de “dos amics que han decidit deixar enrere la vida com l’havien conegut fins ara, emprendre una aventura revolucionària per a ells: desconnectar de tot i de tothom”, en paraules dels seus autors.

Tanatologia, estrenada el passat febrer a la Sala Gran, és “una obra sobre el suïcidi, la identitat i la memòria. Una obra sobre un futur proper que tal vegada no sigui un futur apassionant, però és un futur correcte i educat i polit i net i amb els armaris ordenats”, diu Uris. L’autor, que dona classes de Filosofia a la facultat de Psicologia de la UIB, va començar a interessar-se per aquest tema en tractar-lo a les aules i en veure l’interès que despertava entre els seus alumnes.

Escalar un gegant arribarà al Teatre Principal el novembre d’enguany i “és una tragicomèdia lleugera amb gust dolç i agre, que investiga les relacions pare-fill (i en general familiars) que se van deteriorant amb el temps i la distància. Ho fa plantejant un encontre inesperat entre un pare i un fill que han de conviure per primera vegada en molt de temps degut a una tempesta que arrasa el municipi i que els mantindrà dies entre les mateixes quatre parets, sense poc més a fer que conversar i intentar entendre’s”, segons explica Bernat Molina, autor del text.

Finalment, Fake, de Rafel Gallego, que es podrà veure a la Sala Gran del Teatre Principal els dies 22 i 23 d’abril és una obra que “parla d’informacions sense contrastar, de valors cada vegada més mercantils, menys humans, massa líquids… i d’unes estructures socials i econòmiques que deixen poc marge als ideals i a la ètica. No és només l’argument de Fake, és un resum de l’actualitat, del món el qual ens movem”.

Totes aquestes obres estaran a totes les llibres la setmana de Sant Jordi. Precisament, el Teatre Principal d’acord amb el Gremi de llibreters oferirà un descompte de 7 euros en entrades per totes les compres de més de 20 euros que es facin a les llibreries el dia 23 d’abril. A més, obtindreu un mes de subscripció gratuïta a la nostra plataforma digital principalalacarta.com

De moment podeu adquirir els vostres exemplars a les llibreries Quart Creixent i Ramon Llull.


News