Oct. 18, 2018

Estrena de 'Irene i la terra adormida', de Francesc Vicens i Lucia Pietrelli, al Principal

La funció serà el dijous 1 de novembre, a les 18 hores, a la Sala Gran

Un projecte de la Fundació Mallorca Literària amb direcció i continguts de Carme Castells i Joana M. Serra


El Teatre Principal de Palma acollirà el proper dijous 1 de novembre, a les 18 hores, l’estrena de la cantata Irene i la terra adormida, una obra amb música de Francesc Vicens i texts de Lucia Pietrelli.

Irene i la terra adormida
és un ambiciós projecte que neix de la proposta del musicòleg i compositor Francesc Vicens de crear una obra a partir del projecte Tradicionari de Mallorca, de la Fundació Mallorca Literària. Fruit de la feina conjunta de Vicens amb l’equip tècnic i directiu de la Fundació Mallorca Literària, es va concretar la creació com una composició original entorn al tradicionari de la vida i la mort, en base a documentació pròpia del tradicionari de Mallorca i documentació de rituals en altres cultures del món.

La cantata ha estat creada conjuntament per Francesc Vicens (música) i l’escriptora Lucia Pietrelli (lletra), amb Carme Castells i Joana Maria Serra en assessorament de documentació i continguts. En l’apartat visual cal destacar les obres de l’artista Ricard Chiang, que contribueixen a crear l’atmosfera poètica i estableixen un diàleg amb la resta d’elements del projecte.

Amb direcció escènica de Joan Fullana, la cantata serà interpretada per la Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma, amb direcció de Santi Francia, i dels músics Esteban Belinchón (violoncel), Clàudia Sánchez (oboè), Pere Dàvila (percussió), a més del propi Francesc Vicens (piano), i per Mercè Sancho de la Jordana, Héctor Seoane i Maria Rosselló, a la part actoral.

L'obra parteix d'un paral·lelisme antinòmic que es dóna cada any pel novembre: mentre se sembra i s'enterren les llavors que donaran fruit i flor en els propers mesos, els morts abandonen el seu lloc sota terra per sortir i tornar a voltar pel món dels vius durant tota una nit. Aquest doble moviment -la llavor entra i els difunts surten- constitueix el primer alè de l'obra que persegueix les passes d'Irene, una nina difunta que en la Nit de les Ànimes torna a sortir passant per unes quantes peripècies.


News