Canvis i devolucions

Protocol de canvis i devolucions de localitats per als espectacles
afectats per les mesures sanitàries davant el Covid-19

 

Atesa la declaració d’estat d’alarma de l’estat espanyol per a la gestió de la situació de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, la programació del Teatre Principal de Palma ha quedat suspesa fins al dia 31 de juliol de 2020.
El servei de taquilla presencial del teatre ha quedat suspès fins dia 20 de maig, per tal de minimitzar el contacte entre les persones. Permanentment es manté l’atenció telefònica (centraleta 971 21 97 00 i taquilla 971 21 96 96), i per correu electrònic (taquilla@teatreprincipal.com).
Per tots aquells espectadors que tenen entrades per als espectacles cancel·lats o reprogramats en la temporada 20/21, el Teatre Principal de Palma ha estipulat el següent protocol de devolució o canvi de les entrades adquirides.

Esdeveniments cancel·lats o amb reprogramació dins l'any 2021:
En aquest cas, atès que són espectacles cancel·lats o pels quals resta molt de temps d’aquí a les representacions, es retornaran totes les localitats de la següent manera:
- Hem ordenat la devolució automatitzada de totes les entrades adquirides pel canal de venda online.
- Per a les entrades comprades en efectiu o amb targeta bancària a la Taquilla física del nostre teatre:
            - Opció a) Si ha pagat en efectiu o targeta bancària. Directament a taquilla, devolució en efectiu o compte de la targeta de l’import de les entrades.
             - Opció b) Si ha pagat amb targeta bancària i no vol desplaçar-se. Enviant un correu electrònic a taquilla@teatreprincipal.com sol·licitant la devolució del l’import, adjuntant còpia escanejada de les entrades,
resguard de la targeta bancària i número de la mateixa. Retornarem els imports a la seva targeta bancària.

NOTA ABONAMENTS: si vostè havia comprat un abonament, aquest no es romprà i sols rebrà la devolució de l’import proporcional a la localitat reemborsada. 

Esdeveniments amb reprogramació dins l'any 2020:
En aquest cas NO es retornaran les localitats de manera automatitzada, ja que els espectadors mantindran la seva localitat en la nova data i es podran davallar una nova entrada amb la data canviada des del seu perfil de client de la venda online o venir a cercar les noves a la taquilla.
Si la nova data no vos resulta còmoda podreu sol·licitar la devolució o canvi de les entrades de la següent manera:
- Les entrades comprades online: opció única, enviant un correu electrònic a taquilla@teatreprincipal.com sol·licitant la devolució del l’import, adjuntant còpia escanejada de les entrades. Retornarem els imports a la targeta bancària usada en la compra online.
- Les entrades comprades en efectiu o amb targeta bancària a la taquilla física del nostre teatre:
                     - Opció a) Si ha pagat en efectiu o targeta bancària. Directament a taquilla, devolució en efectiu o compte de la targeta de l’import de les entrades.
                      - Opció b) Si ha pagat amb targeta bancària i no vol desplaçar-se. Enviant un correu electrònic a taquilla@teatreprincipal.com sol·licitant la devolució de l’import, adjuntant còpia escanejada de les entrades, resguard de la targeta bancària i número de la mateixa. Retornarem els imports a la seva targeta bancària.

NOTA ABONAMENTS: si vostè havia comprat un abonament, aquest no es romprà i sols rebrà la devolució de l’import proporcional a la localitat reemborsada.

Volem agrair a tots els nostres espectadors la seva col·laboració i paciència. L’equip humà del teatre continua treballant per a pal·liar els efectes d’aquesta crisi i oferir una nova programació amb més espectacles. Per a qualsevol informació addicional els nostres espectadors poden contactar amb el Servei de taquilla al telèfon 971 21 96 96, centraleta al 971 21 97 00, o al correu electrònic taquilla@teatreprincipal.com.