3 de Diciembre de 2021

Mal Pelo cierra el ciclo de Bach con "Highlands"

Esta coproducción se representará el domingo 5 de diciembre a las 18h

El Teatre Principal estrenarà aquest diumenge 5 de desembre l’espectacle coreogràfic Highlands, de Mal Pelo, un muntatge amb el qual la històrica companyia de dansa tanca la trilogia dedicada a Bach.

El director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà, s’ha referit a Mal Pelo com “ambaixadors internacionals de la dansa contemporània amb una forta vinculació a Mallorca”. Cerdà ha celebrat que el Teatre Principal participi com a coproductor en un projecte de la talla de Highlands on també hi participen teatres i institucions culturals com el Mercat de les Flors; Théâtre de l’Archipel – Scène Nationale de Perpignan; Théâtre Garonne – Scène européenne de Toulouse;  ICEC – Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Festival de Otoño, Comunidad de Madrid / Residència de creació Théâtre de l’Archipel – Scène Nationale de Perpignan.

Després dels muntatges Inventions i On Goldberg Variations/Variations, Highlands és el tercer espectacle, i tanca així la trilogia, que la companyia formada per Maria Muñoz i Pep Ramis han dedicat a la música de Bach.

Precisament, Pep Ramis ha explicat que “Highlands és un treball sobre la recerca de l’espiritualitat i allò mundà, sobre les preguntes sense resposta, sobre la paradoxa temporal de l’humà enfront del temps profund de la història. Un viatge sonor i visual on l’espectador sent la força del grup en l’espai, la presència de l’individu, i on la barreja de diferents disciplines convoca un cos plural, disposat a ser habitat i travessat”.

“A Highlands, com a última peça del Bach Project, hem volgut posar en diàleg la música de Bach amb altres compositors com Ärvo Part, Haendel, Kurtag o Purcell i amb el textos adaptats per a l’escena de Nick Cave, John Berger i Erri de Luca; en alguns casos traduïts a català i en altres amb el seu text original”, ha explicat Maria Muñoz.

Cal recordar que Highlands és una creació de Maria Muñoz i Pep Ramis i que compta amb els ballarins i ballarines Pep Ramis, María Muñoz, Federica Porello, Leo Castro, Zoltan Vakulya, Miquel Fiol, Enric Fàbregas i Ona Fusté. Un dels grans atractius d’aquest muntatge és la música en directe a càrrec d’una orquestra de cambra barroca dirigida per Joel Bardolet i Quiteria Muñoz. El quartet de corda és format per Joel Bardolet, violí; Jaume Guri, violí; Masha Titova, viola; i Daniel Claret, violoncel. Mentre que el quartet de veus és format per Quiteria Muñoz, soprano; David Sagastume, contratenor; Mario Corberán, tenor; i Giorgio Celenza, baix.


Ver ficha del espectáculo

Noticias