18 de Febrero de 2021

Estrenamos en la Sala Gran "Excalibur i altres històries d’animals morts", de Hermanas Picohueso

Una obra que reflexiona sobre los medios de comunicación y las fake news

El Teatre Principal acollirà aquest cap de setmana tres funcions del muntatge teatral Excalibur i altres històries d’animals morts, de la companyia Hermanas Picohueso, una obra que es representarà a la Sala Gran el divendres 19 i el dissabte 20 a les 19 hores, i el diumenge 21 de febrer a les 18 hores (també en streaming). Podeu veure al nostre Youtube la roda de premsa de presentació.

Excalibur i altres històries d’animals morts és una sàtira sobre la societat actual i el paper dels mitjans de comunicació i les fakenews, les notícies falses o clarament distorsionades. Amb el format d'un programa televisiu en directe, l'espectacle posa en evidència “les estructures del poder i la política de la por i del control des de l'òptica dels animals que n'acaben patint les conseqüències”, en paraules dels membres de la mateixa companyia.

Aquest muntatge, on hi conviuen tècniques tan variades com el vídeo, les titelles o la feina actoral, està interpretat Marc Homar, Gal·la Peire, Diego Ingold i Lluki Portas, i aquests tres darrers també són els responsables de la dramatúrgia i la direcció escènica.

A la presentació de l’espectacle, Josep R. Cerdà, director del Teatre Principal de Palma, ha elogiat la companyia Hermanas Picohueso de qui ha assegurat que admira “que hagin estat capaços d’explorar els límits del llenguatge teatral contaminant-lo amb altres llenguatges però sense perdre ni una mica de l’essència teatral”.

Excalibur i altres històries d’animals morts s’estrenà el maig de 2019 i des de llavors ha patit alguns canvis, que han vengut donats per la pandèmia del Covid-19. “En aquesta obra ja parlàvem de l’èbola, antrax o del mal de les vaques boges... i tot això ha quedat en res amb la pandèmia que tenim ara. Hem hagut de fer algunes modificacions per adaptar-nos a la nova situació però mantenim el 95% de l’original”, ha explicat Diego Ingold.

L’obra es desplega sobre l’escenari com un programa de televisió en directe en el qual els espectadors el poden seguir per una pantalla o veure directament el que fan els actors. “Els espectadors poden triar veure la pantalla on hi ha una realitat que sempre és dirigida o veure què fan els actors en viu. Curiosament, els espectadors sempre trien mirar la pantalla”, diu Gal·la Peire.

Aquest muntatge d’Hermanas Picohueso va ser censurat a les darreres festes de la Mercè de Barcelona pel llenguatge malsonant que s’empra. La companyia ha volgut destacar que “malgrat que surtin titelles a l’obra” no és una obra apta per a nins. 

Ver ficha del espectáculo

Noticias