22 de Octubre de 2021

La producción del Principal "Kelly" cerrará el ciclo 'Dona i teatre' de Capdepera

Se representarán siete montajes escénicos desde octubre hasta abril

El Teatre Principal ha acollit la presentació del cicle Dona i teatre que es desplegarà al Teatre de Capdepera, des d’octubre de 2021 a abril de 2022 organitzat per l’ajuntament de la localitat. 

La presentació del cicle ha comptat amb la presència de Bel Busquets, vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política lingüística i del batle de Capdepera, Rafel Fernández, que han estat acompanyat del director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà; el regidor de Cultura de Capdepera, Pere Terrassa; el regidor de serveis socials, Javier García; i la directora insular d’Igualtat del Consell de Mallorca, Rosa Cursach, així com d’algunes de les actrius participants com Alícia Garau o Toti Soler.

El cicle s’obrirà aquest diumenge 24 amb Anar a Saturn i tornar de Marta Barceló, i seguirà amb Batec Una trilogia, de Catalina Florit (14 de novembre); La claror, de Jaume Miró per la companyia Noctàmbuls (12 de desembre); Radiofemina, de Disperses (9 de gener); Joana E., de Salvatge Produccions (13 de febrer); Ginoide, de la companyia Baal (6 de març); i Kelly, de Rafa Gallego, en una producció del Teatre Principal que tancarà el cicle el 24 d’abril.

Segons ha explicat Rafel Fernández “aquest cicle de teatre i dona vol destacar la problemàtica de la dona en la nostra societat, vol empatizar amb ella, fer un exercici de sororitat, mostrar les seves pulsions la seva quotidianitat però sobretot és un cicle de bon teatre”.

En termes semblants s’ha expressat Pere Terrassa que ha assegurat que “en aquest cicle destaquen les actrius com a personatges principals i algunes d’elles han obtingut guardons importants. Però també hi ha creadores, dramaturgues, directores i escenògrafes igualment premiades i de reconegut prestigi. I si això és així és perquè en el teatre el rol de la dona ha assolit nivells de qualitat excel·lents. Per això l’hem titulat Dona i teatre i no Teatre i dona”.

Per part seva, tant Bel Busquets com Josep R. Cerdà han destacat el paper del Teatre Principal com “teatre d’acollida” a iniciatives com la de Capdepera.Noticias