26 de Octubre de 2021

El aclamado "L’oncle Vània", del lituano Koršunovas con Julio Manrique llega al Principal

En esta obra de Chéjov también actúa la mallorquina Júlia Truyol

El Teatre Principal de Palma acollirà aquest divendres 29 d’octubre, a les 20 hores, el muntatge teatral L’oncle Vània, d’Anton Txékhov, en una producció dirigida pel lituà Oskaras Koršunovas i protagonitzada, per Julio Manrique, Ivan Benet, Carme Sansa, Lluís Marco, Raquel Ferri, Anna Güell i la mallorquina Júlia Truyol.

Aquesta producció es va estrenar el passat 8 d’octubre al Festival Temporada Alta a Girona i de seguida va captar l’atenció tant del públic com de la premsa especialitzada, que va qualificar l’estrena com a “èxit abrumador”.

L’oncle Vània, que va estrenar-se el 1899 al Teatre d’Art de Moscou, és una de les obres més importants de la literatura dramàtica del segle XIX. Anton Txékhov reflecteix en cada personatge un final apocalíptic. El tedi, la vida malgastada, l’amor no correspost o la feina inacabable marquen la seva existència, en una de les obres més desoladores i representatives de l’autor rus.

Escrita a la fi del segle XIX, L’oncle Vània mostra la confrontació de dos mons, el rural i la societat industrial. "Com totes les grans obres mostra el xoc de vells i nous temps, de tradició i modernitat. Avui estem igual: hi ha una confrontació entre dues èpoques, el segle XX i el XXI, que planteja reptes nous. Quan es va estrenar el text, molts creien que el futur era a la ciutat, la modernitat avançava a costa d'aniquilar la naturalesa, avui el desastre ecològic continua", en paraules del director d’escena.

A l’alt nivell de l’elenc d’intèrprets, cal afegir-hi a Kaspar Bindeman que, guitarra elèctrica en mà, actua com un nou personatge, un encert en el muntatge que han destacat la majoria de crítics teatrals.Noticias