25 de Noviembre de 2021

El XXIII Festival de Poesia de la Mediterrània desembarca en el Principal hasta el domingo

Este año está dedicado a Joan Perucho, Miquel dels S. Oliver y Felícia Fuster

El Teatre Principal de Palma acull aquests dies el XXIII Festival de Poesia de la Mediterrània, que finalment es pot celebrar després de dos ajornaments a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Durant la presentació del festival, Bel Busquets, vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política lingüística, ha destacat la consolidació del festival i la reivindicació de Miquel dels Sants Oliver, Joan Perucho i Felícia Fuster, poetes que seran recordats i homenatjats durant aquests dies.

Per part seva, Biel Mesquida, director del festival ha recordat que "la poesia és la primera trinxera per defensar els drets humans", i que segueix essent una eina poderosa contra les injustícies i desigualtats.

En aquest sentit, Mesquida ha posat l'èmfasi en precisar que el Festival de Poesia de la Mediterrània tendrà present aquests dies efemèrides com la Germania, de la qual es compleixen enguany 500 anys; la violència contra les dones; la defensa de la llengua catalana i, per descomptat a Perucho, Oliver i Fuster.

Per Mesquida, un dels trets més importants del festival és "la convivència de 12 poetes que durant uns dies viuen immersos en un dragon khan de poesia".

El Teatre Principal va acollir ahir Cant còsmic, un espectacle sobre Walt Whitman i la seva poesia a càrrec de Jaume C. Pons Alorda i Dídac Rocher.

El Festival seguirà el divendres 26 i el dissabte 27 amb Ocaña, reina de las Ramblas, un espectacle de teatre musical de Marc Rosich, Joan Vázquez i Marc Sambola, dedicat a Ocaña, artista i activista LGTBI que morí a Barcelona el 1983.

El dissabte 27, a la Sala Petita, també hi haurà Vladivostok, un espectacle poètic de Maria Cabrera i Irene Fontdevila amb el grup musical Vàlius.

I el plat fort del festival és, com cada any, la Festa de la Poesia, la lectura dels 12 poetes convidats, que serà el diumenge 28 a la Sala Gran, a partir de les 18 hores. Enguany els poetes són Odile Arqué (en català, Catalunya), Mohamad Bitari (en àrab, Síria), Antonina Canyelles (en català, Mallorca), David Caño (en català, Catalunya), Maria Teresa Ferrer (en català, Formentera), Suzanne Ibrahim (en àrab, Síria), Tere Irastortza (en eusquera, Euskalherria), Aurélia Lassaque (en francès, França), Sandra Moussempès (en francès, França), Gonzalo Navaza (en gallec, Galícia), Lola Nieto (en espanyol, Catalunya), i Dolors Udina (en català, Catalunya).


Noticias