Theater Online

August

Els detalls de "Clitemnestra. La casa dels noms" Arranca la sèrie "Clitemnestra" En espera

Season:

2020/2021

August, 01

10 a.m.

Duration

1 minutes

Primera entrega de "Clitemnestra En espera". Una sèrie que hem creat per a donar-vos a conèixer més detalls sobre aquesta producció pròpia del Principal. Clitemnestra. La casa dels noms l'havíem d'estrenar el març de 2020, però l'hem hagut d'ajornar fins a la temporada vinent per mor del coronavirus. 

El director de l'obra, Agustí Villaronga, protagonitza aquest primer capítol i ens introdueix en el text, firmat per Colm Tóibín. En les pròximes entregues de "Clitemnestra En espera", us mostrarem com els actors -tot i el confinament- segueixen preparant els seus papers, i us desvetllarem com serà l'escenografia o la música. 

En aquest text, Tóibín humanitza Clitemnestra, un personatge cabdal de la literatura clàssica grega. Cal recordar que Clitemnestra fou esposa d'Agamèmnon i mare de tres fills: Electra, Ifigènia i Orestes. Com a ofrena als déus, la jove Ifigènia va ser sacrificada pel seu propi pare, Agamèmnon. I Clitemnestra venjà aquesta mort, amb l'ajuda del seu amant, Egist. Tot plegat, la tradició occidental ens ha mostrat una Clitemnestra com la representació de la maldat: infidel, cruel, assassina, entabanadora i mala mare. A través d’ella es construí un missatge misogin que es plasmà a l’Orestíada d’Èsquil, es transmeté a Eurípides i Sòfocles –els seus contemporanis–  i es consolidà al segle XVII amb les tragèdies franceses de Racine.

Tóibín, prescindint de la tradició, aporta una nova sensibilitat per tal que aquest dolor que ens transmet Clitemnestra, que ens arriba de lluny, sigui ben viu, més proper  i més indulgent #ElPrincipalacasa


+ Podeu trobar tota la sèrie completa de "Clitemnestra En espera" al nostre Youtube, i aquí la fitxa de l'obra Clitemnestra. La casa dels noms.

Autor
Colm Tóibín

Direcció i adaptació
Agustí Villaronga

Escenografia
Rafel Lladó

Traducció
Miquel Àngel Vidal

Vestuari i concepte escenogràfic
Susy Gómez

Intèrprets
Núria Prims
Josuè Guasch
Marc Bonnín
Sara Sánchez
Marina Font
Aitor Gabaldà

Ajudant de direcció
Joan Miquel Artigues

Il·luminació
Albert Faura

Música original
Tolo Prats#Clitemnestra

#AgustiVillaronga#ElPrincipaldetothom
Facebook
Teatreprincipaldepalma
Twitter
teatreprincipal
Instagram
teatreprincipal
Share: