Theater Online

August

La redempció de Clitemnestra "Clitemnestra" En espera (VI)

Season:

2020/2021

August, 06

4 p.m.

Duration

1 minutes

Què faríeu, si us assassinen un fill? Reclamaríeu venjança? L'actriu Núria Prims deixa obert el debat en aquesta nova càpsula de la sèrie "Clitemnestra En espera".

Prims encarna a Clitemnestra en la nova producció del Teatre Principal. Sobre ella recau el paper protagonista. Una dona incompresa, maltractada. L’autor de "Clitemnestra. La casa dels noms", Colm Tóibín, humanitza aquest personatge cabdal de la literatura clàssica grega.

La tradició occidental ens ha mostrat una Clitemnestra com la representació de la maldat: infidel, cruel, assassina, entabanadora i mala mare. A través d’ella es construí un missatge misogin que es plasmà a l’"Orestíada" d’Èsquil, es transmeté a Eurípides i Sòfocles –els seus contemporanis–  i es consolidà al segle XVII amb les tragèdies franceses de Racine.

Tóibín, prescindint de la tradició, aporta una nova sensibilitat per tal que aquest dolor que ens transmet Clitemnestra, que ens arriba de lluny, sigui ben viu, més proper  i més indulgent.

Cal recordar que Clitemnestra fou esposa d'Agamèmnon i mare de tres fills: Electra, Ifigènia i Orestes. Com a ofrena als déus, la jove Ifigènia va ser sacrificada pel seu propi pare, Agamèmnon. I Clitemnestra venjà aquesta mort, amb l'ajuda del seu amant, Egist #ElPrincipalacasa


+ Podeu trobar tota la sèrie completa de "Clitemnestra En espera" al nostre canal de Youtube, i aquí la fitxa de l'obra Clitemnestra. La casa dels noms.

Autor
Colm Tóibín

Direcció i adaptació
Agustí Villaronga

Escenografia
Rafel Lladó

Traducció
Miquel Àngel Vidal

Vestuari i concepte escenogràfic
Susy Gómez

Intèrprets
Núria Prims
Josuè Guasch
Marc Bonnín
Sara Sánchez
Marina Font
Aitor Gabaldà

Ajudant de direcció
Joan Miquel Artigues

Il·luminació
Albert Faura

Música original
Tolo Prats


#Clitemnestra

#ElPrincipaldetothom
Facebook
Teatreprincipaldepalma
Twitter
teatreprincipal
Instagram
teatreprincipal
Share: