Theater Small Hall

November

La claror Jaume Miró

Season:

2022/2023

November, 26

8 p.m.

Duration

50 minutes

Languages

Catalan

Price

15 euros

La claror parla de tradició, d'estigma, d'empatia, de connexió amb la naturalesa, del poder de la imaginació i de coratge, però sobretot, vol expressar l'amplitud del poder de la narració oral. La claror il·lumina la figura de Rafela Servera Sureda "Calona", una de les grans contadores de rondalles de finals del XIX i inicis del segle XX, desconeguda pel gran públic. Na Calona era espavilada, de veu hipnòtica, imaginativa i cordial. També era cega. Des de l'antiguitat més remota, els cecs, com Tirèsies o Homer, han tengut el poder xamànic de l'endevinació i la força tribal de ser depositaris del llegat cultural. La ceguesa té per analogia una connexió atàvica amb el que és invisible. Na Catalina ha vengut avui per compartir la seva experiència, de retrobament amb na Rafela, que al mateix temps és el camí de retrobament d’ella mateixa, però també de nosaltres. 

La claror també vol recuperar i reflexionar sobre l’art perdut d’explicar una història amb, només, la força de la paraula.

Una coproducció de Noctàmbuls, Ajuntament de Son Servera, Institució Pública Antoni Maria Alcover, Mallorca Literària i Teatre del Mar


Text
Juame Miró 

Direcció
Pere Fullana

Intèrprets
Toti Fuster, Biel Bisquerra

Escenografia
Noctàmbuls

Il·luminació
Miquel Llodrà

Vestuari
Noctàmbuls#EmocionsEnViu
Facebook
Teatreprincipaldepalma
Instagram
teatreprincipal
Twitter
teatreprincipal
Share: