Theater Great Hall

March

Reis del món Sebastià Alzamora

Season:

2022/2023

March, 17

8 p.m.

March, 18

8 p.m.

March, 19

6 p.m.

Duration

80 minutes

Price

Between 8 and 25 euros

Basada en la novel·la homònima de Sebastià Alzamora, aquesta obra destil·la la mateixa força que els seus dos protagonistes: l'oligarca Joan March i l'humanista Joan Mascaró. 

Tots dos nasqueren al mateix poble de Mallorca, Santa Margalida, amb 17 anys de diferència. Poc més en comú. Tenien concepcions completament diferents del món i del temps. El financer i contrabandista Joan March treballà compulsivament en els seus negocis, i es convertí en un dels homes més rics i poderosos del seu temps. Era capaç de fer caure governs, i de posar condicions a Franco o a Churchill. 

Mentrestant, Joan Mascaró va ser principal traductor i divulgador del pensament místic hindú a la cultura occidental, referent (entre altres) dels Beatles, que li dedicaren la cançó The Inner Light. Fins a 20 anys de la seva vida els dedicà a traduir un poema hindú: Bhagavad Gita.

A Reis del món, aquests dos personatges reals i antagònics es troben en un despatx a principis dels anys 50. Els diners i el poder enfront de la recerca de la bellesa i la bondat. 

Reis del món és un teatre reflexiu de personatges contundents, a on l'ètica de les seves actuacions sempre està en primer pla. 

Producció del Teatre Principal de Palma


Direcció

José Martret


Dramatúrgia

Josep Maria Miró a partir de la novel·la homònima de Sebastià Alzamora


Intèrprets

Toni Gomila, Blai Llòpis, 

entre d’altres


Música

Jaume Manresa


Escenografia

Rafel Lladó


#EmocionsEnViu
Facebook
Teatreprincipaldepalma
Instagram
teatreprincipal
Twitter
teatreprincipal
Share: