Gala Great Hall

December

Premis Mallorca de creació literària i fotografia contemporània Gala de la XIV edició

Season:

2022/2023

December, 01

7 p.m.

Duration

80 minutes

Languages

Catalan

Recommended age

From 8 years

El Consell de Mallorca, a través del departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, celebra la XIV edició dels Premis Mallorca al Teatre Principal de Palma. L'acte de lliurament dels guardons compta enguany amb la participació de les actuacions musicals de Joan Xanguito, Miquel Serra, Marala, Maria Jaume, L.A., Magalí Sare i Sebastià Gris, Clara Peya i Henrio i Simfovents Palma.

El Consell de Mallorca va crear, l'any 2005, els Premis Mallorca de Creació Literària, amb l'objectiu de fomentar l'escriptura en llengua catalana. Es convocà, inicialment, amb les modalitats de narrativa i poesia i, durant uns anys, també s'atorgà el Premi de Narrativa Juvenil.

Després que la concessió d'aquestes distincions quedàs suspesa de 2012 a 2015, el Consell de Mallorca considerà molt positiu per a la promoció de l'ús de la llengua catalana impulsar novament la creació literària expressada en aquesta llengua i, per aquest motiu, recuperà els Premis Mallorca de Creació Literària l'any 2016. Des de llavors, cada any se celebra una nova edició dels premis. El 2017, per primera vegada, s'hi incorporà la categoria d'assaig i, en el 2020, les de textos teatrals i literatura infantil il·lustrada. L'any 2018 es va crear també una nova categoria dedicada a la fotografia contemporània, amb la finalitat de reconèixer el valor d'aquest art visual.

Share: