Theater Great Hall

March

Silencio Juan Mayorga / Blanca Portillo

Season:

2022/2023

March, 04

8 p.m.

March, 05

6 p.m.

Duration

100 minutes

Languages

Spanish

Price

Between 8 and 25 euros

Recommended age

From 16 years

El director teatral Juan Mayorga puja a l'escenari el seu discurs d'ingrés a la RAE, amb la interpretació de Blanca Portillo.

Mudat amb un vestit d'etiqueta dins del qual no acaba de sentir-se còmode, el dramaturg ingressarà a l'Acadèmia pronunciant un discurs titulat Silencio.

Els seus oients són els altres acadèmics, amb els quals comparteix estrada, i les persones -familiars, amics, col·legues, autoritats, desconeguts…- que han vingut a acompanyar-lo aquesta tarda. Ha triat parlar sobre el silenci en la vida i en el teatre. També viatjar per silencis teatrals que ressonen en la seva memòria i en el seu cos.

De la mateixa manera que als espectadors, aquests silencis poden enfrontar-lo amb els de la seva pròpia vida. Potser té, a cada moment, la temptació de callar. Potser el silenci, que suporta el discurs i sobre el qual indaga, posi el discurs en perill. Potser el més important és, per a qui pronuncia el discurs i per als qui el reben per sobre i per sota de les paraules, escoltar junts el silenci.


Direcció i autoria

Juan Mayorga


Intèrprets

Blanca Portillo


Escenografia

Elisa Sanz


Il·luminació

Pedro Yague


Vestuari

Elisa Sanz


Espai sonor

Mariano García


Instagram
@blancaportilloinfo @portimarti @entrecajasp
Twitter
@bpmdv @EntrecajasP
Share:

The press says