Theater Great Hall

December

La plaça del Diamant

Mercè Rodoreda / Carlota Subirós

Season:

2022/2023

December, 09

8 p.m.

Duration

110 minutes

Languages

Catalan

Recommended age

From 16 years

La plaça del Diamant és un dels referents de la literatura catalana i un clàssic de postguerra. La revisió del nostre patrimoni és un deure ètic i històric. Som la nostra memòria.

La Natàlia és una dona humil del barri de Gràcia. El riu de la seva vida recorre els trasbalsos de la gran història, des dels temps carregats de promeses de la Segona República fins a la vivència abrasiva de la guerra i les posteriors dècades de submissió i silenci, imposades pel franquisme.

Amb un poderós equip d’onze intèrprets, ens proposem explorar com els gestos i les vivències de les dones es transmeten i es transformen d'una generació a l'altra; com en un mateix instant reverbera tanta, tanta vida. Volem redescobrir aquesta fascinant novel·la des d'una mirada contemporània, que posi en valor no només un apassionant viatge al nostre passat, sinó sobretot una vivència universal i tremendament vigent, que passa per l'entusiasme, pel desconcert, per la maternitat, per l'angoixa, per la solitud, per la lluita, per la supervivència, pel deliri i per l'aquietament, fins arribar a un impressionant reconeixement de la pròpia identitat i de la força de la tendresa.Volem fer ressonar aquesta joia, bella i dura i contundent com el diamant mateix.

Per Carlota Subirós Bosch

Adaptació i dramatúrgia
Ferran Dordal, Carlota Subirós

Direcció
Carlota Subirós

Dramatúrgia
Ferran Dordal

Intèrprets
Clara Aguilar (música en directe), Lurdes Barba, Màrcia Cisteró, Montse Esteve, Paula Jornet, Vicenta Ndongo, Neus Pàmies, Anna P. Moya, Alba Pujol, Vanessa Segura, Yolanda Sey 

Escenografia
Max Glaenzel 

Il·luminació
Carlos Marquerie

Vestuari
Marta Rafa Serra

Composició musical
Clara Aguilar

Espai sonor
Damien Bazin 

Moviment
Cecilia Colacrai

Ajudant de direcció
Erik Forsberg

Ajudant d’escenografia
Josep Iglesias (pendent confirmar)

Ajudant de vestuari
Alba Paituví

Alumna en pràctiques del MUET (Màster Universitari d'Estudis Teatrals)
Mariona Hauf

Producció
Teatre Nacional de Catalunya i Grec 2023 Festival de Barcelona

Equips tècnics i de gestió del TNC

Share: