Dance Great Hall

June

Les Sílfides

Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca

Sílfides

Season:

2023/2024

June, 04

8 p.m.

Duration

60 minutes

Recommended age

From 6 years

El Departament de Dansa Clàssica presenta un programa on els alumnes treballen el ballet romàntic amb Les Sílfides i el repertori clàssic amb el segon acte de Paquita.


Les Sílfides
Ballet clàssic no narratiu d'un sol acte, amb música de Frédéric Chopin i coreografia de Michel Fokine. És el primer ballet que no té argument; els personatges són un jove poeta i un grup de «blanques sílfides» ballant davant d'un decorat que representa el jardí d'un castell en ruïnes a la llum de la lluna. Les Sílfides, és un tribut del segle XX al ballet blanc.

"Fokine va fer la primera Chopiniana per a una actuació benèfica que va tenir lloc al Teatre Marynsky el 1907. La segona Chopiniana va ser creada l'any següent i el nom de la qual Diaghilev va canviar a Les Silfides en estrenar-la a París el 1909. Les Silfides, d'una exquisida delicadesa i de gran dificultat, capta l'essència del ballet romàntic amb tota la seva bellesa etèria. Avui dia figura al repertori de moltes companyies de ballet com un homenatge a l'estil fràgil i idealista que va marcar el ballet clàssic durant tota una època. L'elenc era gloriós: Ana Pavlova, Olga Preobajenska, Tamara Karsavina i Vaslav Nijinsky."  El text pertany al llibre escrit per M.Fokine, "Memoirs of a Ballet Master".


Paquita
En 1882 Petipa va produir una adaptació del ballet al qual va afegir noves peces compostes per Ludwing Minkus en el segon acte del ballet. Va incloure la Mazurka des enfants i el grand pas classique, tal com es treballa avui en dia, versió que es manté i és representada per moltes companyies.

Adaptacions coreogràfiques de les professores del departament de dansa clàssica.

Participa tot l’alumnat dels ensenyaments professionals de dansa clàssica Share: