Theater Great Hall

April

Coralina, la serventa amorosa

Carlo Goldoni / Oriol Broggi

Season:

2023/2024

April, 13

8 p.m.

Duration

135 minutes

Languages

Catalan

Price

Between 8 and 25 euros

Recommended age

From 14 years

Un gran espectacle de Carlo Goldoni amb 10 actors, que data de l'any 1.752. Aquesta obra constitueix el nucli principal del cicle que Goldoni va dedicar revolucionàriament a la serventa com a protagonista, juntament amb La locandiera i Le donne gelose.

Coralina és la serventa de la mansió d’Ottavio, on va néixer i va ser criada “com una filla” al costat de l’hereu, el jove Florindo. Però ara el senyor Ottavio ha enviudat en una edat avançada i s’ha tornat a casar amb Beatrice, que mou tots els fils amb astúcia per tal que el seu propi fill, Lelio, sigui el destinatari de l’herència del vell. Ha aconseguit desterrar el jove Florindo de casa seva i Coralina, degradada a la condició de serventa d’últim nivell, ha decidit seguir-lo. Sobreviuen gairebé com captaires amb la miserable pensió que els passa l’encegat senyor Ottavio.

Coralina, però, és lúcida i tossuda, i es fixarà com a missió restaurar la bona posició de Florindo davant del seu pare i el seu patrimoni. Així comença un teixit enredat d’estratègies i complicacions que desencadenarà fervors amorosos, pactes amb notaris, complots entre el servei i molts objectius entrecreuats en una història apassionada que convertirà el Teatre Principal en una festa… i en un gran embolic!

Dramatúrgia
Carlo Goldoni

Direcció
Oriol Broggi

Treball de text
Ramon Vila

Intèrprets
Mireia Aixalà, Joan Arqué Solà, Xavier Boada, Rosa Gamiz, Clara de Ramon, Xavier Ruano, Sergi Torrecilla, Ireneu Tranis, Ramon Vila, Jaume Viñas

Llums
Pep Barcons

Vestuari
Elisabet Meoz

Espai i so
Oriol Broggi

Caracterització
Clàudia Abbad

Sastresses
Alicia Lamelas, Neli Maza, Clàudia Fascio

Sonorització
Roger Blasco

Cartell
Jordi Castells

Tècnics funcions
Roger Blasco, Pau Montull, Guillem Vila

Regidors
Marc Serra, Alicia Lamelas

Agraïments Mercè Pons, Miquel Erra

Una producció de La Perla 29


#coralina
Instagram
@cia_laperla29
Twitter
@cia_laperla29
Facebook
@cialaperla29

#ViualPrincipal
Instagram
teatreprincipal
Facebook
@Teatreprincipaldepalma
Twitter
@teatreprincipal
Share:

The press says