Theater Great Hall

April

Tan solo el fin del mundo

Jean-Luc Lagarce / Israel Elejalde

Season:

2023/2024

April, 21

8 p.m.

Duration

95 minutes

Languages

Spanish

Price

Between 8 and 35 euros

Recommended age

From 16 years

Israel Elejalde dirigeix Tan solo el fin del mundo, amb text de Jean-Luc Lagarce. Poc abans d'escriure aquesta obra a Berlín en 1990, l'autor va saber que havia contret el VIH. En aquells dies, aquesta malaltia era no sols una malaltia amb uns índexs de mortalitat molt elevats, sinó també un estigma que et deixava marcat. L'element autoficcional és present des del començament. No obstant això, no és una obra d'autoficció. Ni tan sols és una obra sobre la mort o, per descomptat, no sols sobre la mort. L'element central és la família. Aquest àmbit que ens vertebra per confirmació o per rebuig.

Louis ha fugit de la seva família durant anys. Els ha abandonat. Escapa d'ells per a construir una vida nova, d'esquena a la família en la qual va créixer. I, quan rep la notícia de la seva imminent mort, decideix tornar com el fill pròdig per a, diu ell, comunicar la seva mort. Buscant no se sap molt bé què: El tancament d'un cicle? El perdó per la seva absència? La calor d'aquells als quals ha renunciat, però que li continuaran sent fidels en aquests últims passos de la seva vida? El retrobament amb aquest paradís perdut que és la infància?

Louis no aconseguirà comunicar la notícia, però els donarà l'oportunitat a ells −a la seva mare, els seus germans i la seva cunyada− de mostrar-los el que ha significat la seva absència i el dolor que els ha provocat.


Text
Jean-Luc Lagarce

Direcció
Israel Elejalde

Traducció text
Coto Adánez

Intèrprets
Irene Arcos, Yune Nogueiras, Raúl Prieto, María Pujalte, Eneko Sagardoy, Gilbert Jackson

Disseny escenografia
Monica Boromello

Disseny il·luminació
Paloma Parra

Disseny so
Sandra Vicente

Vestuari
Sandra Espinosa

Composició musical
Alberto Torres

Disseny vídeo
Pedro Chamizo

Ajudant de direcció
Toni García

Producció executiva
Pablo Ramos Escola

Direcció de producció
Aitor Tejada, Jordi Buxó

Distribució
Caterina Muñoz Luceño

Una coproducció de Teatro Kamikaze i Teatro Español


#tansoloelfindelmundo
Instagram
@teatrokamikaze @centrodramaticonacional @irene_arcos @mariapujalte @yunenogueiras @irene_arcos @esagardoy @gilbertjackson__
Twitter
@teatrokamikaze @centrodramatico
Share:

The press says