Crea Principal

July , 1 , 3 , 6 - June , 1 , 8 , 9 , 18 , 19 , 21 , 22 , 23 , 25 , 27 , 29

Crea Principal

Crea Principal és el marc de programació que engloba els diferents programes educatius i culturals que el TP desenvolupa durant la temporada i que tenen la seva visibilitat a través de diverses activitats entre els mesos de juny i juliol.

Aquests programes tenen com a objectiu millorar l'accessibilitat a la cultura i la distribució territorial de l'activitat, fent del TP un espai públic obert, actiu i permeable.

Residències artístiques, programa de suport a la recerca en la creació
El Principal, dins del seu pla de producció, ha incorporat programes de residència en diferents àmbits (circ i nous llenguatges, dansa, teatre familiar i dramatúrgia).
Aquestes residències s'articulen en convenis de col·laboració amb els centres de CINE (Sineu), EIMA (Maria de la Salut) i Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil (Vilafranca).

En l'àmbit de dramatúrgia, el Principal acull la recerca directament amb una beca semestral per a autor/a resident i convoca el Premi Mallorca de Dramatúrgia.

Principal Jove, programa dirigit a la comunitat educativa
Aquest programa vinculat a la creació de nous públics engloba la campanya escolar, el programa de teatre escolar Ficcions i dos tallers artístics, Veus Emergents i noSaltres.

Mallorca Cultura, mostra de col·lectius no professionals
Aquest programa selecciona, mitjançant convocatòria oberta, un grup de propostes mallorquines no professionals que han contribuït a generar canvis socials, educatius o culturals en els seus entorns pròxims.

Cors Teatre Principal, programa de formació escènica i musical
El Teatre Principal ofereix una formació escènica i musical de forma regular durant tota la temporada, a partir de l'activitat dels seus quatre cors filials: titular, juvenil, infantil i petitons. Els cors a més del tradicional concert nadalenc i el de final de curs, participen de la temporada lírica cada temporada. Les inscripcions i les proves d'ingrés es realitzen al setembre.Share:

June, 01

noon

INTERGENERATIONAL WORKSHOP

SMALL HALL

Duration

70 minutes

Languages

catalan

Price

free entrance

Nosaltres Principal de Palma

noSaltres

Principal Jove


noSaltres és un projecte de creació coŀlectiva entre joves i grans, inspirat en històries i experiències de la Ciutat Antiga de Palma. El procés es presenta en una eclèctica performance que inclou i entrecreua llenguatges diversos com la música, el moviment, l’acció, el videoart, les arts plàstiques i la presència de "no-actors" en escena.

Seleccionat a la convocatòria de projectes coŀlaboratius del CAC de l’Ajuntament de Palma

Director

Irene Pascual

Concept and creation

Letícia Maria, Magda Garzón, Irene Pascual

Youngs

Ariadna Mestre, Vania Carmona, María Cabellos, Ramón Garau, Ainhoa Bastante, Ariadna Castañer, Imma Troya, Lena Torres, Tristán Pugliese, Sofia Apollonio, Mohamed Diop

Adults

Maria Sans Bil, Baltasar Joan, Vicenta Clapés, Maria Rosa Roca, Maria Antònia Fiol, Malena Roig, Maria Nuñez, Teresa Vicente, Florence Odinke Ezemba, Paulina Gutiérrez, Antonia Mariano

Live music

Miracles: Yacomo Evers, Dominik-, León Fuchs, Paula García, Carlos Cañellas, Marina Rueda

June, 08

7 p.m.

THEATER

SMALL HALL

Duration

90 minutes

Languages

catalan

Price

free entrance

Ficcions Artantida

Antàrtida

Principal Jove


L’experiment d’un grup d’investigadors amb un grup d'adolescents que prescindeixen de la tecnologia és el punt de partida d’Antàrtida, un text que el dramaturg Rafa Gallego ha escrit expressament pel projecte Ficcions. Amb aquest text han treballat diferents instituts i escoles de teatre de Mallorca i es podrà veure representat a la Sala Petita del Teatre Principal pels alumnes de l’IES Madina Mayurqa dirigits per Lena Serra. Hi haurà una taula rodona posterior a la funció en la que diferents grups que han treballat el text el comentaran amb l'autor.

June, 09

7 p.m.

THEATER

SMALL HALL

Duration

90 minutes

Languages

catalan

Price

free entrance

Matrioska

Matrioshka

Principal Jove


Què passaria si la nostra societat occidental no s’hagués estructurat des d’un punt de vista masculí des del seu origen? Com funcionaríem en l’actualitat? Són les preguntes que es fa la guionista de Matrioshka, Catalina Florit amb aquest text que ha escrit pel projecte Ficcions. En aquesta ocasió, les alumnes de l'IES Mossèn Alcover de Manacor, dirigides per Joana Maria Massanet seran les que faran la representació al Teatre Principal. Hi haurà una taula rodona posterior a la funció en la que diferents grups que han treballat el text el comentaran amb l'autora.

Author

Catalina Florit

Interpretació

IES Sant Bonavenura Artà

June, 18

6 p.m.

THEATER

GREAT HALL

Duration

60 minutes

Price

5 euros

Macbeth Mallorca Cultura

Macbeth

Mallorca Cultura


Podem creure que el destí està escrit, que el camí que feim a la vida està traçat prèviament. Però si el que ens mou és l'ambició i el poder, és l'atzar qui realment ens maneja o som nosaltres qui aprofitam allò que l'atzar ens ofereix per aconseguir el que volem? Alerta amb el que desitges, perquè es pot complir. I el preu a pagar es diu Macbeth.

Una peça interpretada pels alumnes de L'Escola de Teatre Santa Mònica


Interpretació

Escola de Teatre Santa Mònica

June, 18

8 p.m.

THEATER

SMALL HALL

Duration

40 minutes

Languages

Spanish

Price

5 euros

Hamelin Project

Hamelin Project

Mallorca Cultura


Hamelin project és una petita obra de teatre creada per alumnes de l'IES Port d'Alcúdia dirigits per Tomeu Gomila que tracta de com ens relacionem amb els aparells que utilitzem per comunicar-nos a distància. Tauletes, ordinadors portàtils o telèfons mòbils amb moltes aplicacions. Aquesta tecnologia és constantment utilitzada per publicistes que juguen amb la satisfacció dels nostres desitjos alterant psicològicament la nostra conducta.


Interpretació

alumnes de l'IES Port d'Alcúdia

June, 19

8 p.m.

MUSIC

GREAT HALL

Duration

60 minutes

Price

5 euros

cantata Teatre Principal

Ronda de bruixes

Mallorca Cultura


Ronda de Bruixes és el títol de la cantata infantil creada a partir de les cançons de Pere Garcies. Ell és qui ha musicat moltes rondalles i llegendes properes a l'imaginari col·lectiu llucmajorer per poder apropar els seus alumnes del CEIP Rei Jaume III a la música i al mateix temps a la cultura popular. Hi haurà un narrador que contarà la història entre les diferents cançons que compondran la cantata i que interpretaran un grup de 60 joves cantaires de la coral Corneblanc.com de l'Escola de Música de Llucmajor, acompanyats de la Banda de Música de Llucmajor.June, 21

6 p.m.

THEATER

SMALL HALL

Duration

70 minutes

Languages

catalan

Price

5 euros

Pedra, paper, tisora

Pedra, paper, tisora

Mallorca Cultura


Estepa Teatre té una llarga trajectòria treballant amb persones amb alguna problemàtica de salut mental. A Pedra, paper, tisora ens proposen un seguit d’històries i situacions on la decisió dels personatges en un moment clau serà decisiu per a la seves vides. Una reflexió sobre la pròpia capacitat de decisió i la voluntat, conscient o no, de superació personal.

Interpretació

Estepa Teatro, Grup de teatre d’Estel de Llevant

June, 21

8 p.m.

THEATER

GREAT HALL

Duration

60 minutes

Languages

Català

Price

5 euros

Xirgu Teatre Principal Palma

La Xirgu. Visca el teatre

Mallorca Cultura


La Xirgu: visca el teatre. Aquest muntatge de la companyia andritxola Voramar és una obra coral, que mescla fets reals, com la dificultosa estrena de Mariana Pineda, de García Lorca, per part de la companyia de Margarida Xirgu, o l’aparició de Ramón María del Valle-Inclán. És una història de teatre dins el teatre amb un missatge reivindicatiu a favor de la llibertat d’expressió.
June, 22

noon

DANCE

GREAT HALL

Duration

60 minutes

Languages

Català

Price

free entrance

Ballamunt Teatre Principal Palma

Ballamunt

Mallorca Cultura/ CENTRES


Ballamunt és un projecte de dansa comunitària que des de 2016 i en diferents contexts s’ha fet al barri de Canamunt (Palma). Impulsat per La Impossible i dirigit per Mariantònia Oliver, amb Anika Will i Dolores Acosta, aquesta activitat fa ballar a professionals i no professionals i gent de totes les edats a les places del barri i enguany ocuparà també l’escenari del Principal. Públic i participants estaran a l’escenari de la Sala Gran.

Una producció de La Impossible. Realitzat en el marc del festival PalmaDansa 2017 amb veïnades i veïnats del barri de Canamunt

June, 23

noon

WORKSHOPS FOR YOUNG PEOPLE

SMALL HALL

Duration

60 minutes

Languages

Català

Price

Free entrance

La nit més llarga Teatre Principal Palma

La nit Canalla

Mallorca Cultura/ CENTRES


Una quinzena de joves i tot un vespre per crear una peça teatral a la Petita. Aquesta és la premissa de La nit més llarga, un projecte creat pel Centre Cívic Parc Sandaru de Barcelona que va recollir i presentar Ciclop 18, el festival del centre de residències CINE de Sineu. Lluqui Herrero, Xavi Frau i Lluís Valenciano seran els conductors d'aquesta experiència dirigida a joves d'entre 15 i 25 anys, alguns dels quals ja havien participat en altres activitats de Crea Principal.

June, 25

5 p.m.

July, 01

5 p.m.

NONE

SALON / CAFETERÍA

Duration

120 minutes

Price

10 euros

Jaume Miró Teatre Principal

Escri-viu les pors

Beca autor resident/ Setmana Dramatúrgia


Impartit per Jaume Miró (I beca Autor Resident), aquest taller breu de teatre documental està basat en el descobriment i en la recerca de les passions i les obsessions de cada participant com a punt de partida de la seva escriptura.

El taller està dividit en dues sessions que permetran, en un primer lloc explorar i assolir la història i definicions de teatre documental; i, en segon lloc, la tria d'un tema per una investigació breu a desenvolupar per part dels assistents.

Durada sessió: 2 hores

June, 27

8 p.m.

DRAMATIZED READING

SMALL HALL

Duration

90 minutes

Languages

catalan

Price

free entrance

Veus emergents

Veus emergents

Principal Jove/ Setmana Dramatúrgia


En la seva segona edició, el programa educatiu Veus emergents, dirigit per Josep Ramon Cerdà, vol donar a conèixer i estimular entre els joves l’escriptura teatral. Amb aquest objectiu, el programa ha desenvolupat activitats de formació i tutorització d’adolescents interessats a escriure teatre i culmina amb la representació del resultat en format de lectura dramatitzada amb intèrprets professionals. Es farà una lectura de fragments dels textos Clara, de Victòria Cerdà; Perdona, ahora sí que sí, de Joana Guerrero; Una carta, una història, de Natàlia Oliver i Cors d’aigua, de Núria Rosselló.

June, 29

8 p.m.

MUSIC

GREAT HALL

Duration

60 minutes

Price

free entrance

Concert de fi de curs dels Cors del Teatre Principal

Fi de curs aula de teatre Cors Teatre Principal

Els quatre cors del Teatre Principal (titular, Juvenil, Infantil i Petitons) oferiran el tradicional concert de fi de curs per acomiadar la temporada i oferir una mostra del repertori que s’ha treballat durant tot l’any. Peces d’òpera, clàssiques i cançons populars conviuran a l’escenari en una vetllada per compartir amb amics i familiars.

July, 01

8 p.m.

DRAMATIZED READING

SMALL HALL

Duration

60 minutes

Languages

catalan

Price

5 euros

Els ulls dels altres

Els ulls dels altres

I Premi Mallorca de Dramatúrgia / Setmana Dramatúrgia

Last July, the I Premi Mallorca de Dramatúrgia (First Mallorca Prize for Dramaturgy) was announced, summoned by the Department of Culture, Heritage and Sports of the Consell de Mallorca by means of the Teatre Principal de Palma, with the aim to promote the creation of dramatic texts in the Catalan language and encouraging creativity in the framework of the performing arts.

The winning work was Els ulls dels altres, by Sadurní Vergés.

The selection committee assessed the rigour of the text, the strength of the structure, the innovative nature of the work, the coherence between the implicit intentions it reveals and the results it achieves, as well as its feasibility in terms of staging.

Sadurní Vergés graduated in Dramatic Art in the speciality of Dramaturgy from the Institut del Teatre in Barcelona. He is a graduate of English Translation and Interpretation and has achieved studies in Cultural Management and Literature. He has trained in dramaturgy and stage direction under the guidance of playwrights like Victoria Szpunberg, Pere Riera, Marc Rosich and Carles Batlle and directors like Magda Puyo, Roberto Romei and Carlota Subirós. He has also taken dramaturgy courses with Paco Zarzoso.

He directed a group of Lithuanian actors in the creation of the show Identity or Death? in 2016, which was presented in Italy and Lithuania as part of the Kilowatt Festival. He has directed a text by Angelica Liddell, La falsa suicida, which was part of the season of the Teatre La Vilella in Barcelona. He has adapted Raymond Carver’s works for the stage and has written and directed his own texts, such as Rosa mutabilis, which was present in different Catalan towns in 2017.

Ilustration: Joan Lassalle (Ata)

Interpretació

Marc Joy, Mariantònia Salas, Júlia Truyol, Gypsy Nel·lo, Carlos Llecha i Joan M.Pascual


Director

Alícia Gorina

Author

Sadurní Verges

Artistic coordination

Joana Peralta

July, 03

6 p.m.

MUSIC

SMALL HALL

Duration

45 minutes

Languages

Català

Price

Free entrance

Cor Petitons Paisajes lindos Teatre Principal Palma

Paisajes Lindos

Fi de curs aula de teatre Cor Petitons

L’Aula teatral del Cor Petitons celebra el fi de curs amb un espectacle creat per Vicenç Torres. Aquesta obra, que agafa el títol d’una cançó del recordat Bonet de Sant Pere, narra la història d’una illa tranquil·la enmig de la Mediterrània que patirà un canvi que repercutirà en els seus habitants i en el seu mode de vida. 

July, 06

8 p.m.

MUSIC

GREAT HALL

Duration

60 minutes

Languages

Català

Price

Free entrance

El retaule del flautista Teatre Principal Palma

El retaule del flautista

Fi de curs de l’Aula de Teatre del Cor Juvenil i Infantil

El taller de teatre dels cors Infantil i Juvenil del Teatre Principal tanquen la temporada amb El retaule del flautista, una obra original de Jordi Teixidor estrenada el 1970. L’obra explica els maldecaps d’un poble del segle XIV que pateix una invasió de rates i que veu com els interessos dels representats polítics s’imposen per damunt dels interessos dels veïnats.

Stage direction

Carles Pujols

Musical Direction

Pere Victor Rado

Cor Infantil Director

Xisca Mir

Soundtrack

Joan Gimeno

Singing teacher

Manolo Velasco

Stage design

Fian Solà, Carles Pujols

Cast

Santi Barazas (Rvd Grundig), Cristobal Cladera ( Schmid), Nadia Akaârir  (Rush), Paula Riera (Kost i Flautista), Nuria Cirerol (Webbs), Miquel Bordoy (Batts), Lucía Colom (Ferrer), Gustavo Almonacid  (Aguatzil), Nerea Garcia (Sabater), Alberto Muros (Weiss), Enrique Ferrer (Baunn), Marina Perez (Lisbeth), Anna Eodrigo (Grete), Lluc Guasp (Hans i Pregoner), M. Gabriela Garcia (Frida), Emma Hurtado (Gent poble), Ernest Roland, Claudia Garcia, Elisa Colom, Carlos Tous, Angela Sanchez Monge, Nuria del Cid, Carla Vazquez, Irina Benitez, Emma Veguer, Julia Palmer, Lucia Monroy, Cristina Landrove