Dec. 10, 2019

Aprovat el Pla director de Cerdà i 6 milions d'euros per a 2020

La partida del Principal destinada a programació i activitats creix un 20%

El patronat de la Fundació Teatre Principal de Palma s’ha reunit avui matí en una junta ordinària per, entre d’altres temes, aprovar el pressupost per a 2020 i donar el vistiplau al Pla de direcció de Josep Ramon Cerdà.  

El Teatre Principal disposarà durant l’any 2020 d’un pressupost de 6.311.252,17 euros, el que suposa un 13’58% més respecte a 2019. D’aquesta quantitat, 2.386.437,95 euros estaran destinats a programació i activitats, un 20% més respecte a l’any passat.

Així mateix, el patronat de la Fundació Teatre Principal de Palma ha aprovat el Pla director elaborat per Josep R. Cerdà, director gerent, i Marta Ferré, adjunta a la direcció. 

En aquest pla, la direcció del Teatre Principal vol que el model de projecte artístic estigui basat en el compromís i acompanyament de la creació, perquè produccions i coproduccions siguin un referent dins i fora del nostre territori; una programació diversa i plural, de qualitat, de dins i fora del nostre territori; l’apropament a la ciutadania a través de projectes educatius, amb especial incidència en els joves; i una programació accessible i inclusiva , sensible a qüestions de diversitat i gènere.

En l’aspecte de gestió, el pla director de Cerdà i Ferré es basarà en la transparència i coherència amb gestió clara i eficient dels recursos, la comunicació fluïda amb treballadors, sector i ciutadania, i  la transparència en el control i fiscalització. Al mateix temps potenciarà un reforçament dels equips humans amb la reorganització i consolidació dels equips de feina i dotació d'eines i coneixements perquè, des del punt de vista de la gestió, el Teatre sigui més funcional i eficient i, principalment, proper. Perquè el Principal sempre pugui donar resposta a la necessitat del ciutadà.News