Jan. 24, 2020

Més de 50 títols a la nova temporada del Principal

Els cors protagonitzen la campanya de la 34 Temporada d’Òpera

El Teatre Principal de Palma ha presentat avui matí la programació de la nova temporada, que comprèn des de febrer a juliol de 2020. La vicepresidenta i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i el director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà, han estat els encarregats de donar a conèixer la nova programació en un acte que ha comptat amb l’assistència d’alguns dels protagonistes de la nova programació.

La nova programació començarà a caminar avui mateix amb l’espectacle Loopera, una festa presentació de la temporada, amb direcció de Joan Fullana, que combinarà el teatre amb la música electrònica i la música lírica amb l’actuació de solistes en directe. Serà avui divendres 24 de gener en dues sessions, a les 21.30 i a les 23 hores.

Així mateix, també s’ha presentat la campanya de la 34 Temporada d’Òpera, una campanya que posa la seva atenció en els cors del Teatre Principal, “uns cors sense els quals seria impossible que hi hagués temporada d’òpera al Principal” en paraules de Cerdà.

Cada un dels cartells dels tres títols de la temporada (Carmen, Lucia di Lammermoor i La flauta màgica) és protagonitzat per una corista, de la qual se n'evidencia sobre tot la boca, en una al·legoria de la veu, l’instrument més preuat dels coristes i solistes lírics.

En la presentació, Bel Busquets ha donat algunes claus dels criteris que han guiat la programació del semestre. Busquets s’ha referit a l’especial esment que s’ha posat en reforçar el projecte educatiu del Teatre, un esment que es reflexa en activitats com el Principal Plus!, els col·loquis posteriors a les funcions que es fan en alguns títols assenyalats; la col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques del Consell, a través de la qual els club de lectures de les biblioteques poden llegir teatre i conèixer l’obra posteriorment de primera mà; o la col·laboració amb la Fundació Mallorca Literària, el Llegir escena, un vermut literari que es desplegarà diversos dissabtes del semestre per parlar sobre les obres a representar (Esperant Godot, Clitemnestra, Tirant, Memorial de Setmana Santa i Els ocells).

La consellera de Cultura també s’ha referit a la intensificació de la col·laboració institucional del Principal amb altres organismes com l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, amb el concert d’Avishai Cohen; o amb l’Ajuntament de Palma, amb els festival de Palma Jazz i Palma amb la Dansa.

“No és que el departament de Cultura del  Consell comparteixi projecte amb el Teatre Principal, és que el projecte del departament de Cultura del Consell és el projecte del Teatre Principal”, ha conclòs Bel Busquets.

Per part seva, Josep R. Cerdà, ha explicat amb és detall tota la programació del Principal, que inclou 58 espectacles dels més diversos gèneres fins el 16 de juliol de 2020.

Per Cerdà, s’ha intentat “arribar a un nivell altíssim per no fallar als espectadors, que qualsevol persona que entri al Principal tengui la garantia del que veurà serà de qualitat, sigui del gènere que sigui, i sigui una companyia local o internacional”.

En quant als espectacles que es podran veure aquests proper mesos abarquen un ample ventall de gèneres. En teatre, destaca Why? (24 i 25 de juny), del director Peter Brook, per primera vegada a Mallorca, possiblement el més elevat del teatre europeu; la producció pròpia Clitemnestra (27 i 28 de març i 3 i 4 d’abril), dirigida per Agustí Villaronga; Esperant Godot (2 de febrer), el clàssic de Beckett en una producció de la sala Beckett; Tirant (13 i 14 de març), del Principal de València, entre molts d’altres títols.

A més de la temporada d’òpera, en música destaquen concerts com de Pi de la Serra i Joan Isaac dins el festival Barnasants, Morganway, Avishai Cohen, Som Tantíssimes o Joan Dausà, sense oblidar el concert que oferirà Juan Perro el dia 16 de juliol amb el qual se tancarà la temporada 2019/2020.

La dansa també tendrà un protagonisme especial amb muntatges com Wu Wei (31 de gener i 1 de febrer) de Raquel Klein; Nixie (30 d’abril) d’Eulàlia Bergadà; Variations Goldberg (6 de maig), de Mal Pelo; o Achterland (20 i 21 de juny), de la companyia Roses. 

Per als més petits de la casa hi ha tres espectacles Papel (1 d’abril), Polzet (25 d’abril) i Conservando memoria (28 de juny).

La setmana del 4 al 10 de maig estarà dedicada al Festival de Poesia de la Mediterrània, que tendrà el seu plat fort el dissabte 9 amb Rossy de Palma i el seu espectacle Resilienza d’Amore.

A més també hi haurà circ amb Quan els crancs portin talons (5 i 7 de març), cinema amb el Festival de Muntanya (3 de març) i teresetes dins del Festival Internacional de Teresetes (14, 15 i16 de maig).



News