April 7, 2020

El "Memorial de Setmana Santa", de Blai Bonet, en obert

Es podrà veure complet a partir del diumenge 12 a les 18 hores

El Memorial de Setmana Santa, de Blai Bonet, que s’havia de representar al Teatre Principal, es podrà veure a l'Arxiu de Produccions del Principal, així com al canal de Youtube de la Fundació Mallorca Literària, a partir de les 18 hores del pròxim diumenge dia 12 d'abril. Mallorca Literària ha adaptat l’obra per ser vista en xarxes socials donada la impossibilitat de representar-la al Teatre en la situació provocada pel Covid 19.

Coincidint amb el  40 aniversari de la creació i presentació del text Setmana Santa 80 i el memorial, una dissertació narrativa de Blai Bonet entorn dels fets de la Setmana Santa i relectura dels fets narrats en l’Evangeli que va ser creada per  l’autor i llegida a l’església de Santanyí en els dies previs a la Setmana Santa de 1980, aquest monòleg havia de ser interpretat per Toni Gomila a la Sala Petita, així com en altres teatres de Mallorca.

El text ofereix una relectura dels fets narrats en l’Evangeli, a través de la singular perspectiva que caracteritza l’autor. Una relectura que planteja interrogants a l’habitual narració dels fets i dóna sentit a la Setmana Santa tot revisant-ne el relat històric, els plantejaments teològics i els dilemes humans que Bonet exposa.


News