May 8, 2020

Emetem l'òpera "Turandot", enregistrada per Pilar Miró

Serafí Guiscafré dirigí aquesta producció pròpia, que protagonitzaren veus com les de Maria Abajan o Daniel Muñoz

El Teatre Principal posarà a l’abast de tothom l’òpera Turandot, de Giacomo Puccini, en una producció pròpia de maig de 1994 dins de la VIII Temporada d’Òpera. Turandot estarà disponible al nostre canal de Youtube el dissabte 9 de maig a les 20 hores i es podrà visionar fins al diumenge 10 a la mateixa hora.

Aquest muntatge, signat per Serafí Guiscafré, que aleshores era el director del Teatre Principal, compta amb la direcció musical de Giuliano Carella, al capdavant de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, i els cors infantil i titular del teatre. L’enregistrament d’aquesta òpera el va fer RTVE amb la realització de Pilar Miró i va ser emesa pel segon canal de la ràdio i televisió públiques, ben igual que altres títols que l’enregistraran en aquella època com Aida o La Bohème.

Aquest Turandot està interpretat en els seus principals papers per Maria Abajan, Daniel Muñoz, Alessandra Rufini, Miguel Ángel Zapater, Miguel Solà, José Javier Nicolás, Josep Ruiz Alfredo Heilbron i Wolf Adamson.

L’escenografia és de Ramon Cavaller; el vestuari, de Maria Miró; i la il·luminació, de Keith Yeton.News