May 22, 2020

"Hedda Gabler" d’Ibsen, per als espectadors del Principal

José Martret dirigí aquesta producció estrenada el maig de 2015

El Teatre Principal penjarà avui a les 18 hores al seu canal de Youtube el muntatge teatral HG. La reina de la bellesa, basat en Hedda Gabler, d’Ibsen. Es tracta d'una producció pròpia que s’estrenà el 15 de maig de 2015 a la Sala Petita amb direcció de José Martret.

Aquest muntatge està interpretat per Caterina Alorda, Pedro Mas, Borja Tous, Laura Pons, Santi Pons i Irene Soler. A més va comptar amb la creació de l’espai sonor per Jaume Manresa, l’espai escènic per Alberto Puraenvidia i la il·luminació de Xesca Salvà.

Martret, que també és l’autor de l’adaptació del text d’Ibsen, digué fa cinc anys d’aquesta obra: “Hedda Gabler és una obra que parla de l'impuls destructiu, cruel i sàdic de l'ésser humà. Em fascinà quan la vaig llegir per primera vegada fa més de vint anys; hi ha qualque cosa malaltissa a la peça que m'atrapa, i adés i ara sent la necessitat de tornar-hi. Ibsen fa un retrat minuciós d'un personatge fosc, destructiu i dominant que gaudeix amb la humiliació, i amb una voracitat al seu interior capaç d'arrasar tot allò que l'envolta”.


News