Dec. 8, 2020

Signam un acord amb CaixaBank i Fundació “la Caixa” per fer accessible el teatre a tothom

Fundació “la Caixa” aporta 5.000 euros al projecte, canalitzats a través de l'Acció Social de CaixaBank

La Fundació Teatre Principal de Palma, la Fundació “la Caixa” i CaixaBank han signat un acord de col·laboració que té com a objectiu facilitar l’accés a gaudir de les arts escèniques a persones amb risc d’exclusió social, una iniciativa que s’emmarca dins del projecte #PrincipalSocial.

La Fundació “la Caixa” aportarà 5.000€ euros al projecte que seran canalitzats a través de l'Acció Social de CaixaBank, i que permetran que 1.000 beneficiaris puguin assistir a les diferents funcions de la programació del Teatre Principal.

El projecte #PrincipalSocial preveu treballar per a què el Teatre Principal esdevingui un espai adaptat i accessible, i un entorn de reflexió per a diferents col·lectius i entitats. Un dels principals objectius és promoure l’impacte social de la música, el teatre, la dansa i el circ així com afavorir que creadors, gestors, companyies i col·lectius artístics col·laborin amb persones amb risc d’exclusió social.

El director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà, i el director del Centre d’Institucions de Balears de CaixaBank, Hilari Llabrés, han signat aquest acord de col·laboració i han coincidit en destacar que la signatura d’aquest acord és una fita important per ambdues institucions però sobre tot és “necessari i útil per aquelles persones que no poden anar al teatre habitualment”.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2019, el 92% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social. La col·laboració entre ambdues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes. D'aquesta manera, cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, prop de 45 milions d'euros de la Fundació “la Caixa” a favor de més de 8.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l'àmbit de la malaltia, la discapacitat, l'exclusió social, la pobresa infantil, les persones majors i l'envelliment. Des de l'inici de la crisi de la COVID19, Fundació “la Caixa” ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d'euros a 1.700 projectes relacionats amb el proveïment d'aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.News