Jan. 8, 2021

Els centres de creació col·laboradors amb el Principal obrin la convocatòria de residències

Els set centres de creació escènica de Mallorca que durant l’any 2020  s'han acollit a la proposta del Teatre Principal de Palma d’organitzar residències artístiques i de formació amb la finalitat d’estimular la creativitat i fomentar la producció han obert ja les seves convocatòries.

Aquests centres són Eima, de Maria de la Salut; C.IN.E. de Sineu; Sa Talaia, de Santanyí; Espai El Tub; Teatre Sans; Teatre del Mar i Casa Planas, aquests quatre darrers de Palma.

Ara, els creadors que ho desitgin es poden posar en contacte amb aquests centres per conèixer la proposta de residència i les condicions de cada un d’ells. També es poden posar en contacte amb els centres a través del Teatre Principal, enviant un correu a educa@teatreprincipal.com. 

Aquests set centres  foren seleccionats arran d’una convocatòria presentada el passat 18 de gener de 2020 per a desenvolupar 21 residències artístiques. Les 21 residències artístiques s’han distribuït en cinc residències a Eima, cinc a C.IN.E., tres a Sa Talaia, una a l’Espai El Tub, tres al Teatre Sans, tres al Teatre del Mar i una a Casa Planas.

Aquest programa de suport a la creació, que es duu a terme per tercer any consecutiu, té com a principal objectiu promoure la investigació i experimentació escènica, dotar de recursos els artistes, oferir-los formació i coneixements i fomentar l’intercanvi d’experiències entre els creadors illencs i els de la resta del món. La Fundació Teatre Principal de Palma posa a disposició dels diferents centres de creació els seus espais i tots els recursos necessaris per millor la qualitat tècnica i artística dels espectacles.

 D’aquesta manera, els creadors poden treballar amb un suport tècnic i una infraestructura adequada, dels quals no sempre disposen, i centrar-se en la investigació i l’experimentació. 

Una comissió integrada per representants dels centres de creació i del Teatre Principal s'encarregaran d'acordar quins projectes de residència es duran a terme enguany, entorn dels quals també es duran a terme diverses activitats com ara la mostra del procés de creació dels artistes residents, l’exhibició de l’obra produïda, la participació en projectes educatius o la realització de tallers oberts.News