March 29, 2021

La lírica torna amb el "Rèquiem" de Mozart, que té totes les entrades venudes

Més de 80 persones participen en aquest espectacle, que s’està assajant amb extremes mesures de seguretat per la pandèmia

El Teatre Principal recupera la música lírica a la seva programació amb el Rèquiem de W. A. Mozart, que s’oferirà en dos concerts que tindran lloc els dies 3 i 4 d’abril a la Sala Gran, i que han exhaurit les localitats des de fa dies. La funció de diumenge la retransmetrem en directe i es podrà veure en streaming arreu del món.  La roda de premsa de presentació la podeu veure aquí.

El Rèquiem K.626, més conegut com a Rèquiem de Mozart, reunirà a l’Orquestra de Cambra de Mallorca, dirigida per Bernat Quetglas, el Cor del Teatre Principal, dirigit per Pere Víctor Rado i un elenc de solistes mallorquins format per la soprano Marta Bauzà, la mezzo Marisa Roca, el tenor José Manuel Sánchez i el baríton Joan Miquel Muñoz. A més, comptarà amb una part escenificada i un muntatge d’il·luminació, dirigit per Joan Albinyana, a càrrec de la companyia de dansa Cêvalo, tot plegat per emfatitzar el dramatisme d’aquesta peça. En total seran 85 artistes, sobre l’escenari i al fossat d’orquestra, que oferiran un espectacle únic.

Aquesta peça és una de les obres simfonicocorals més grans que s’han escrit en tots els temps. Tot el misteri que envolta la seva gestació, ja en els darrers dies de vida de Wolfgang Amadeus Mozart, afegeix un component mediàtic a aquesta joia del repertori. No s’ha arribat mai a descobrir qui encarregà l’obra al compositor a través d’un misteriós emissari, i encara a dia d’avui existeix el debat sobre com una part de l’obra fou completada després de la mort de Mozart.

Durant la presentació del concert, Bel Busquets, consellera de Cultura, Patrimoni i Política lingüística del Consell de Mallorca, ha destacat que, amb el Rèquiem de Mozart, el Teatre Principal recupera les festes de Pasqua per al calendari d’activitat escènica, unes dates en les quals la programació dels teatres sol ser més minsa.

El director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà, ha posat un especial èmfasi en destacar les dificultats per a dur a bon port aquesta producció del Teatre Principal dona la situació de pandèmia i les estrictes mesures que estableixen les autoritats sanitàries a l’hora d’assajar les orquestres i els cors. “És la primera activitat del Cor del Teatre Principal i el primer espectacle de lírica en molts de mesos” el que ha suposat tot un repte per la producció i la logística de l’organització dels assajos, especialment del Cor.

Cerdà ha detallat les mesures sanitàries que s’han pres com, a més de cantar amb mascareta, mantenir la distància de tres metres entre coristes a tots els assajos, col·locar els coristes a plataformes esglaonades, proves PCR als solistes i una especial cura en evitar que qualsevol músic o corista participi dels assajos o dels concerts si mostra algun símptoma compatible amb la Covid-19.

Per part seva, Bernat Quetglas ha anunciat que “serà un espectacle molt diferent de com estam acostumats a veure el Rèquiem de Mozart, donat que es tracta d’un muntatge de caràcter eclèctic que aproparà la música a aquells públics no acostumats al gènere”.

El director del Cor del Teatre Principal, Pere Víctor Rado, ha agraït l’esforç que suposa un muntatge d’aquestes característiques en els temps que corren i ha elogiat “l'escrupolosa meticulositat de Bernat Quetglas a l’hora de dirigir, fins a la més petita i darrera nota”.

El concert del dissabte 3 començarà a les 19 hores, mentre que el del diumenge 4 ho farà a les 18 i a més es podrà seguir per streaming. 

See show card

News