April 16, 2021

El Principal apropa la música contemporània als més joves

Amb el concert de Black Box Music

El Teatre Principal acollirà aquest dissabte 17 d’abril, a les 19 hores, l’espectacle musical Black Box Music, una iniciativa de Carlota Cáceres en col·laboració amb el Conservatori Superior de les Illes Balears i que comptarà amb l’actuació de Simon Steen-Andersen, el reconegut compositor danès que, entre molts d’altres guardons, atresora el premi nacional de música de Dinamarca.

Black Box Music és un espectacle que combina la música i el teatre de teresetes per explorar la relació entre els sons i els moviment que emeten aquests sons. D’aquesta manera, aquesta proposta vol demostrar que la música no ha de ser entesa exclusivament des de la percepció auditiva sinó que també pot ser visual i que forma part intrínseca de les accions que la produeixen. A més de Black Box Music (2012) de Simon Steen-Andersen, s'interpretaran també les peces Winternacht (1978) de Hans Abrahamsen i Asko concerto (1999 – 2000), d'Elliott Carter.

En el concert, intervindran els alumnes del Conservatori Superior, que estaran dirigits per Albert Díaz.

Aquest espectacle vol apropar la música a les noves generacions perquè s’hi puguin apropar sense prejudicis, sense pors i amb tot un ventall de sentits i sensacions per sentir-la i gaudir-la.

A la presentació del concert, Marta Ferré, subdirectora del Teatre Principal, ha explicat que amb Black Box Music “volem donar suport a la nova composició musical, incidir en la recerca de nous públics i col·laborar amb el Conservatori Superior en matèria d’educació”. A més, Ferré ha recordat la presència habitual de la música contemporània en la programació del Teatre Principal en espectacles com Climàtic de Miquel Àngel Oliver, l’Homenatge a Carles Guinovart o l’espectacle d’òpera Cabaret Weill de la setmana que ve.

A Black Box Music, el propi compositor, Simon Steen-Andersen ha explicat que el que vol és “capgirar la relació habitual del concert. D’aquesta manera, els músics es col·loquen al lloc del públic (en aquest cas, a llotges de primer i segon pis) i el director els dirigeix mirant a la platea”.

Al mateix temps, a una càmera negra (Black Box) es van desplegant alguns dels instruments de percussió i són projectats en una gran pantalla sobre l’escenari. Tot plegat permet una tot un seguit de sensacions i percepcions per part del públic que va més enllà de la simple audició d’un concert.


A més, en acabar la funció del dissabte el col·loqui Principal Plus, moderat per Jordi Alomar, permetrà conèixer de primera mà les inquietuds dels participants en aquest projecte i del compositor Simon Steen-Andersen.

See show card

News