April 27, 2021

La producció de circ "Estat d’emergència" arriba aquest divendres al Principal

Creada en ple confinament reflexiona sobre com els artistes de circ s’enfronten als problemes d’un planeta a punt de col·lapsar-se

El Teatre Principal acull el proper divendres 30 d'abril l’espectacle de circ Estat d’emergència, una  coproducció  entre el  Departament  de  Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Festival  Grec  de Barcelona, que es va crear amb l’objectiu de donar un fort impuls a les disciplines circenses dins de les arts escèniques.

Estat d’Emergència és un muntatge de creació col·lectiva dirigit per Joan Ramon Graell. L’espectacle, que vol mostrar, a través del circ, com veuen el món i com s’enfronten als problemes d’un planeta a punt de col·lapsar-se els i les joves  artistes d’avui. “No ha estat fàcil, però en circumstàncies difícils i molt poc  habituals, Estat d’Emergència s’ha convertit en una  realitat. De fet, la pandèmia  ha acabat afegint-se a la llarga llista de crisis a les quals s’enfronten també els i  les artistes: del col·lapse ecològic fins a l’auge del feixisme o la crisi de  l’habitatge”, assegura Graell.

El director de l’espectacle és Joan Ramon Graell. Format a Barcelona i a  Brussel·les i amb més de vint anys d’experiència com a acròbata, dramaturg i  director artístic de produccions de circ, és fundador de la companyia La Persiana i va ser president de l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya entre 2011 i 2015. En els últims deu anys, ha dirigit vuit espectacles de circ, amb alguna incursió en el terreny de la dansa i la música.

Compta amb la interpretació de Maria Palma Borràs, Lara Renard García, Carlos Francos Peré, Gabriel Salaün Rivalland, Júlia Clarà Badosa, Raimon Mató Rabassedas, Bruno Toso del Valle; mentre que la il·luminació i l’espai escènic és d’Adrià Pinar Marcó i el vestuari de Rosa Lugo Fàbregas.

Aquesta producció es va estrenar el passat 28 de juliol al Mercat de les Flors de Barcelona, en el marc del Festival Grec, i des de llavors ha fet gira per diverses poblacions i teatres de Catalunya.


News