June 1, 2021

Torna el clàssic "Siau benvingut", d’Alexandre Ballester

Els dies 4 i 5 de juny per la companyia Galeria d’artefactes i persones

La Sala Petita del Teatre Principal acollirà el divendres 4 i dissabte 5 de juny, ambdós dies a les 19 hores, el muntatge teatral Siau benvingut, un text original del dramaturg pobler Alexandre Ballester, a càrrec de la companyia Galeria d’artefactes i persones.

Amb direcció i dramatúrgia de Joan M. Albinyana, aquesta producció de Siau benvingut està interpretada per Lorena Faus, Joan Toni Sunyer, Nadir Zamora, Sara Mingolla i Aina Zanoguera.

Destaca també la música, original de Sara Mingolla, en clau de jazz que és interpretada en directe.

Alexandre Ballester, amb l’obra Siau Benvingut, fa un exercici dramatúrgic molt avançat al seu temps. Segurament en el seu estil podem veure influències de Beckett, Camus o Artaud, però només amb la mirada d’avui en dia podrem trobar-li ressonàncies formals molt més properes. I tot això ho fa començant des d’un teatre senzill, popular i costumista, per acabar teixint una obra complexa i rica a molts nivells.

Siau benvingut torna al Teatre Principal just quan es compleixen 10 anys de la mort de l’escriptor de sa Pobla. Precisament, aquest obra va ser la primera producció de teatre que es representà a la Sala Gran quan es tornà a reobrir el 2007, amb direcció de Luca Bonadei, just després de la reforma que mantingué tancat el teatre entre 2001 i 2007.

A una casa d’estiu mallorquina de gent rica i ben acomodada, quan arriba setembre cada any un rodamón (ja vell i cansat de la vida) es fica a viure sense que ningú ho sàpiga, i passa allà l’hivern fins que tornen els senyors a principi d’estiu. Ballester, que escrigué aquesta obra el 1966, s’avançà prop de 50 anys parlant d’un tema ben present a la societat actual: l’anomenada “okupació” de cases.

Però no es tracta d’una simple reflexió sobre el problema de l’habitatge, sinó que Alexandre Ballester posa sobre la taula temes com el poder, les diferències socials, la injustícia o l'explotació de l'home pel mateix home. 

Ara, la companyia Galeria d’Artefactes i persones, en una coproducció amb l’Ajuntament de sa Pobla i l’Associació de Teatres i Auditoris públics de les Illes Balears, presenta una proposta actualitzada i modernitzada on és ben present l’esperit original del text.

See show card

News