May 24, 2022

Nova coproducció entre el TNC i el Teatre Principal

"Zona inundable", de Marta Barceló, s'estrenarà a l'octubre a Barcelona i al desembre a Palma

El Teatre Nacional de Catalunya i el Teatre Principal de Palma han unit esforços per dur a terme una nova producció escènica, Zona inundable, un text original de la mallorquina Marta Barceló, que s'estrenarà el 6 d'octubre al TNC, on estarà en cartell fins al 6 de novembre.

Aquesta nova coproducció entre el TNC i el Teatre Principal de Palma és una obra de ficció, basada en els tràgics fets d'octubre de 2018, quan les pluges torrencials varen provocar mortals inundacions en la zona del Llevant de Mallorca i, especialment, a Sant Llorenç des Cardassar.

Zona inundable s'ha presentat avui a Barcelona, en el marc de la presentació de la temporada 2022/2023 del Teatre Nacional de Catalunya. Carme Portacelli, directora del TNC, ha justificat aquesta coproducció amb Palma per la gran qualitat del text de Barceló i per la necessitat de "compartir la varietat lingüística de la nostra llengua catalana". A més, Zona inundable planteja algunes qüestions morals com el tractament mediàtic de la tragèdia o si era evitable la catàstrofe o almenys les conseqüències mortals.

Dirigida per Marta Gil Polo, aquesta obra serà interpretada per un elenc illenc i català format per Isabelle Bres, Marc Garcia, Marc Joy, Pepa López, Vanessa Segura i Àlvar Triay. Arribarà al Teatre Principal de Palma en el Nadal de 2022 i també girarà per diversos teatres de Mallorca.

Sobre aquesta obra, la directora, Marta Gil, ha explicat que "els personatges d'aquest document històric ficcionat es troben en el desemparament d'un món contemporani que no sap què fer amb el seu passat, la seva cultura i la seva història. Zona inundable és el títol, és l'avís que ningú va saber escoltar. La imatge principal d'aquest espectacle parteix de la memòria, en mans d'uns arxivers voluntaris que ens ajuden a contar aquesta història, a recuperar una part de la nostra identitat i sentir de nou les veus del passat".


News