June 17, 2022

El Teatre Principal entre a l'elit de l'òpera europea

Ha participat aquests dies a Praga al fòrum anual d'Òpera Europa

El Teatre Principal de Palma, com a membre de l'associació espanyola de teatres lírics, ÓPERA XXI, ha formalitzat la seva entrada com a membre de ple dret a Opera Europa <,el fòrum internacional de teatres lírics.

Amb més de 218 teatres de 41 països, aquesta entrada en l'associació consolida el projecte d'internacionalització de les produccions del Teatre Principal de Palma. En entrar en aquesta entitat, l'accés al mercat global de lloguer i compra de produccions tant escèniques com en format audiovisual farà possible que el fons de produccions líriques i materials del TP es pugui oferir en un mercat global coordinat.

A més, durant aquests dies, s'ha celebrat a Praga el fòrum anual de l'associació amb més de 292 congressistes de 126 ens dedicats a la lírica. S'ha parlat de sostenibilitat, nous públics, mercat global de produccions i digitalització. En aquest darrer punt el Teatre Principal de Palma i tot el seu equip són capdavanters a Espanya en la creació de continguts digitals de teatre i òpera amb la seva plataforma Principal a la carta.
A la fotografia superior, Josep R. Cerdà, director del Teatre Principal de Palma, amb Nicholas Payne, director de l'entitat Òpera Europa.


News