Sept. 14, 2022

"Els ossos de Montaigne", estrenat aquest estiu al Festival Grec, arriba al Principal

Dirigido por Glòria Balañà, se representará en la Sala Gran el viernes 16

El Teatre Principal de Palma acull aquest divendres 16 de setembre, a les 20 hores, el muntatge teatral Els ossos de Montaigne, impulsat per la directora Glòria Balañà Altimira, amb dramatúrgia de Sadurní Vergés, i que es va estrenar el passat juliol al Festival Grec de Barcelona.

A partir del moment històric de suspensió del temps que ens ha tocat viure recentment, Els ossos de Montaigne vol reflexionar sobre la interrupció sobtada del flux de vida -ja sigui per una malaltia, una guerra o un accident- que genera una esquerda en la pretesa seguretat i fortalesa de la humanitat. 

Els ossos de Montaigne, a més de la direcció de Glòria Balañà, compta amb la dramatúrgia de Sadurní Vergès, que el 2018 va guanyar el premi Mallorca de Dramatúrgia, i amb la interpretació Daniela Brown, Marina Fullana i Laura Lliteres. Cal recordar que Fullana i Lliteres són les integrants de la companyia mallorquina de dansa UnaiUna.

El pensador francès del Renaixement Michel de Montaigne, que es va retirar de la vida pública durant deu anys per a escriure els seus assajos, inspira aquesta peça que comença amb la recerca sobre les seves restes mortals i es deté quan sembla que s'han localitzat. A partir d'aquí l'acció queda en suspens i ens endinsem en un espai habitat per tres figures femenines –Daniela Brown, Marina Fullana i Laura Lliteras– i una sèrie de pensaments.

Així doncs, els pensaments dialogaran amb la dramatúrgia visual escènica, desplegada en un llenguatge físic i coreogràfic a cura de la companyia Unaiuna. Escoltarem, a vegades en la llengua original en què van ser escrits, fragments de Plató, del mateix Montaigne, de Pascal, John Cage, Susan Sontag, Slavoj Zizek, Franco Bifo Berardi o Paul B. Preuat.

L'espectacle és una coproducció del Festival GREC, el Teatre Principal de Palma, Escenapart i l'Associació Elecktra, gràcies a la beca Premis Barcelona 2020.News