Oct. 6, 2022

El Principal entra a la junta directiva d’Òpera XXI, que presidirà el Villamarta de Jerez

L’associació que reuneix els 27 teatres i festivals lírics d’Espanya s’ha reunit al Palau de les Arts de València aquests dies

L’associació de teatres i festival lírics d’Espanya Ópera XXI ha renovat la junta directiva, que presidirà ara Isamay Benavente, del Teatro Villamarta de Jerez, i on ha entrat Josep R. Cerdà, director del Teatre Principal de Palma.

Isamay Benavente estarà durant els propers dos anys al capdavant de l'Associació de Teatres, Festivals i Temporades estables d'òpera i sarsuela d'Espanya, que aplega 27 teatres associats, i que ahir va renovar la composició de la seva Junta Directiva a la seva assemblea semestral ordinària, celebrada al Palau de les Arts de València.

L'equip de la nova presidenta també està format per Valentí Oviedo, director del Gran Teatre del Liceu de Barcelona; Ignacio García-Berenguer, director del Teatro Real de Madrid; Juan Carlos Matellanes, president de l’ABAO Bilbao Opera; Juan Antonio Vigar, director del Teatro Cervantes de Màlaga; Oriol Aguilà, director del Festival de Peralada; Daniel Bianco, director del Teatro de la Zarzuela de Madrid; Jorge Culla, director del Palau de les Arts de València; Javier Menéndez, director del Teatro de la Maestranza de Sevilla; i Òscar Lanuza, director de Fundació Òpera Catalunya, a més de l’esmentat director del Teatre Principal de Palma, Josep R. Cerdà.

La nova presidenta ja ha avançat algunes de les línies mestres que caracteritzaran els seus dos anys de presidència: "Desplegarem els projectes recolzats amb fons europeus. D'una banda, la maleta digital (projecte pedagògic amb objectiu d'apropar l'òpera a tots els territoris), a més de nous projectes digitals per potenciar la connexió de les xarxes d'Òpera XXI i la difusió de la seva activitat i la dels teatres membres”.

A més, Isamay Benavente buscarà “implantar un sistema de treball horitzontal a la junta, que permeti abastar més àrees d'acció i que generi major intercanvi de formació entre els nostres associats, amb un focus especial posat a l'àrea de sostenibilitat de la nostra activitat".

La nova presidenta es compromet a continuar treballant "per a la consolidació dels Premis Òpera XXI com a eina fonamental per visibilitzar l'activitat lírica al nostre país i que sigui un punt de trobada del sector".

A l'Assemblea d'Òpera XXI es van aprovar les bases de la cinquena edició dels premis nacionals de la lírica, els Òpera XXI, la gala que precisament se celebrarà al Teatre Principal de Palma el proper 18 d'abril. Als guardons s'hi incorpora aquest any una novena categoria, la de "Millor Iniciativa, Intèrpret, Direcció o Producció de Repertori Líric Español", que ressaltarà el treball a favor de la conservació i divulgació del patrimoni musical dels territoris de tot l’Estat espanyol.

El jurat estarà compost pels crítics i periodistes especialitzats Gonzalo Alonso, Maricel Chavarría, César Coca, Alejandro Martínez, Richard Martet, Pablo Meléndez-Haddad, Mariela Rubio, Fernando Sans Rivière, Eva Sandoval, Victòria Stapells, Javier Pérez Senz, Ana Vega Toscano i el gestor Andrés Rodríguez, en representació de Òpera Llatinoamèrica (OLA).News