Oct. 18, 2022

"Solitud a Stromboli" o com la novel·la de Víctor Català fou cabdal a la pel·lícula de Rossellini

Aquesta obra es representarà dissabte 22, a les 20 hores, a la Sala Petita

El Teatre Principal de Palma acollirà el proper dissabte 22 d’octubre, a les 20 hores, el muntatge teatral Solitud a Stromboli, un espectacle sobre la influència de Víctor Català al cinema de Roberto Rossellini.

Solitud a Stromboli, que es representarà a la Sala Petita, és una obra dirigida Imma Colomer i interpretada per Fina Rius. La dramatúrgia és de Núria Casado Gual, inspirada lliurement en l’estudi de Rosa Delor titulat Roberto Rossellini II: Stromboli y Solitudine de Víctor Català publicat en el llibre La Metamorfosis del Deseo.

Durant els 70 minuts que dura, aquesta obra no només ens endinsa en els universos paral·lels de la novel·la Solitud, de Víctor Català, pseudònim de Caterina Albert, i la pel·lícula Stromboli, de Robeto Rossellini, sinó que, a més, ens convida a reflexionar sobre el concepte d'autoria, el mateix fet creatiu, i sobretot, sobre qui surt a la llum i qui roman a l'ombra en el complex relat de la Història.

L’argument d’aquesta història gira en torna a la doctora Nela Simari, una distingida experta en el camp de la literatura comparada, que ha estat convidada a impartir la conferència inaugural d'un congrés internacional sobre cinema europeu. La conferència, que a més vol ser un homenatge a un catedràtic desaparegut recentment, ofereix un anàlisi comparat entre la gran novel.la de Víctor Català i l'emblemàtica pel·lícula de Roberto Rossellini, amb què es considera que comença el cinema modern. La Dra. Simari té un repte important davant seu: demostrar la influència cabdal i no reconeguda que Català va exercir sobre el cineasta italià en la seva obra mestra. Ara bé, a mesura que avança la seva ponència, es fa palès un desafiament més personal: tornar a obrir ferides del passat, des de la mirada del present.News