Dec. 8, 2022

Ana contra la muerte, de Gabriel Calderón, arriba a Palma en una selecta gira europea

Aquesta obra es representarà el dimarts 13 de desembre a les 20 hores a la Sala Gran

El Teatre Principal de Palma acollirà el proper dimarts 13 de desembre (20 hores, Sala Gran) el muntatge teatral Ana contra la muerte, de Gabriel Calderón. Aquesta obra arriba a Palma, una de les poques ciutats espanyoles (juntament amb Madrid, Sevilla i Cadis) on l’exitós muntatge de Calderon farà escala en la seva gira europea.

Ana contra la muerte arriba precedida del gran èxit que ha tengut per tot allà on s’ha representat. A Madrid, després de les funcions previstes al Festival de Otoño, el Teatro de la Abadía ha prorrogat uns dies més les representacions, donada la gran acollida del públic.

Aquesta obra de Gabriel Calderón, que també n’és el director, està interpretada per Gabriela Iribarren, Marisa Bentancur i María Mendive, mentre que Lucía Tayler, Matías Vizcaíno i Miguel Robaina Mandl són els responsables de la il·luminació i l’escenografia.

Ana és una dona que s'enfronta de cara a la mort, que intenta salvar la vida del seu fill desnonat pel càncer. Una lluita contra allò irremeiable, contra una fatalitat que la porta a fer el que sigui necessari per evitar allò predictible. Ens enfrontem a una muntanya russa d'emocions que van des de la desesperació a la ràbia, passant per la nostàlgia i la tendresa. 

L'obra no només explora els sentiments d'Ana sinó que a través d'altres personatges a quals s'enfronta, ens interroga sobre el sentit de la vida i la mort, la justícia “injusta”, els poders socials, la veritat “incerta”, el pas del temps, etc. Construint així un text d'enorme rellevància d'aquells que allarguen la seva estada al pensament per reflexionar després sense embuts.News