Dec. 16, 2022

El Teatre Principal presenta la nova programació fins a l’estiu de 2023

Destaquen Silencio de Blanca Portillo, La isla del aire de Núria Espert i El pare de Josep Maria Pou

El Teatre Principal de Palma ha presentat avui matí la programació de la nova temporada que inclou 57 espectacles que es desplegaran a la Sala Gran i a la Sala Petita entre gener i juliol de 2023.

Teatre, òpera, cinema, espectacles familiars, música, dansa i teresetes conformen el gruix de la programació que ha estat presentada per Bel Busquets, vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política lingüística, Bel Busquets, i pel director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà. Busquets i Cerdà han estat acompanyat per bona part dels artistes que participaran en els espectacles de la nova temporada.

Busquets, en la seva intervenció, ha explicat que “en aquesta nova temporada del Teatre Principal de Palma, es continua apostant per la producció pròpia i el treball conjunt amb altres centres de creació. Així serà amb l’obra Les maleïdes, coproduïda amb la Sala Beckett, i també amb l’espectacle Reis del món, de l’autor mallorquí Sebastià Alzamora i produït íntegrament pel Principal. Destacar que apostam pels autors de casa, de Mallorca, i vius. No fa falta esperar la seva mort per reconèixer, admirar i representar les seves obres”.

Seguidament, el director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà, ha anat detallat la programació, que consta de tres espectacles d’òpera, La Bohème, de Puccini (20, 22 i 24 de febrer), el Concert de Pasqua amb Ensemble Tramuntana i el Cor del Teatre Principal (30 de març); La traviata, de Verdi (17, 19 i 21 de juny) i l’espectacle Loopera amb el qual es tancarà la temporada (7 i 8 de juliol).

Alguns dels plats forts de l’oferta teatral són Silencio, de Juan Mayorga amb Blanca Portillo (4 i 5 de març); Yo soy el monstruo que os habla, de Paul B. Preciado (2 d’abril); Terra baixa, d’Àngel Guimerà amb direcció de Carme Portaceli (21 d’abril); La isla del aire, d’Alejandro Paloma protagonitzada per Núria Espert (26 de maig); i El pare, de Florian Zeller amb Josep Maria Pou, que actuarà per primera vegada al Principal de Palma (3 i 4 de juny).

Destaquen també la producció pròpia de la temporada començant amb Les maleïdes, de Sergio Baos i direcció de Marga López, en coproducció amb la Sala Beckett de Barcelona (13, 14 i 15 de gener); Bad Moon, coproducció amb Héctor Seoane (17, 18 i 19 de febrer); Loquis, de Neus Nadal (10, 11 i 12 de març); la producció pròpia Reis del món, adaptació de Josep Maria Miró de la novel·la del mateix nom de Sebastià Alzamora, que dirigeix José Martret amb Antoni Gomila i Blai Llopis (17, 18 i 19 de març); Imaginaris monstruosos, coproducció amb La Lioparda (1 i 2 d’abril); Pell de sargantana, coproducció amb Jeroni Obrador (14 i 15 d’abril).

La programació teatral es completa amb Tocar mare (7 de gener), El mar: visió d’uns nens que no l’han vist mai (22 de gener), Moriu-vos (3 de febrer), Fairfly (3, 4 i 5 de febrer), Assegut sota un arbre mirant com passen els elefants (10, 11  i 12 de febrer), Animal negre tristesa (3 de març), La fundació (16 de març), Cervantes i el joc de l’oca (24 de març), La tempesta (25 de març), La tríada (27 de març), Amèrica (16 d’abril), La infàmia (6 de maig), Hamlet 0.1 (26 d’abril), Yo solo vine a ver el jardín (3 i 4 de juny), La sort (16 i 18 de juny) i La crítica (1 i 2 de juliol).

La dansa també tendrà un paper destacat dins de la programació del primer semestre de 2021 amb muntatges com Man Ray de Taiat Dansa(28 de gener); Sonoma, de la prestigiosa companyia La Veronal (8 d’abril); Swan, una coproducció del Teatre Principal amb Mar Aguiló, que durant anys va ser ballarina de la Compañía Nacional de Danza; Huerto (20 de maig); Harakiri (11 de maig); Hacemos como que bailamos (13 de maig) i Cyberexorcisme (25 de juny).

En l’apartat musical destaca l’espectacle El tocadiscos de Joan Fuster (29 de gener), el concert d’Estrella Morente dins del Festival de Flamenc (1 de març), Les músiques de Sweig (30 de març), Nous Nocturns (29 d’abril), Entrada anticipada, en directe (23 de maig), el concert homenatge a Tomeu Penya (30 de maig), el Concert de fi de curs del cors del Teatre Principal (28 de juny) i la continuació del cicle de concert Els Principal d’IB3 en col·laboració amb la ràdio i televisió autonòmica: Lava Fizz (21 de febrer), Marcel Cranc (21 de març) i Pau Vallvé amb Amulet (4 d’abril).

Com a espectacles familiars, destaquen Paüra (4 de gener),Ikimilikiliklik (23 d’abril), Place (21 de maig) i Blancanieves (20 i 21 de maig), aquest darrer títol dins del Festival de Teresetes.

El gènere cinematogràfic també serà present amb l’estrena de 7 agulles per la bombolla, de Pau Pascual, que serà també un homenatge a l’actor Rafel Ramis que va morir el passat octubre (27 i 28 de gener).

Cerdà ha recordat que tots aquests espectacles estan ja a la venda a l’igual que els abonaments. També ha recordat que amb els abonaments, en qualsevol de les seves modalitats, s’inclou també de forma gratuïta una subscripció anual a Principal a la carta, la plata forma de continguts digitals del Teatre Principal.News