Jan. 3, 2023

Estrenam “Les maleïdes”, una tragicomèdia a ritme de road movie

Amb text de Sergio Baos i direcció de Marga López, és una producció del Principal amb la Sala Beckett de Barcelona

El Teatre Principal de Palma estrenarà de forma absoluta la pròxima setmana Les maleïdes, una tragicomèdia a ritme de road movie escrita per Sergio Baos i dirigida per Marga López. Podeu trobar aquí la roda de premsa sencera. 

Aquesta obra de teatre és una producció del Teatre Principal de Palma i la Sala Beckett de Barcelona, que compta amb els actors Lorena Faus, Alicia Garau, Alvar Triay Sales i Teresa Urroz.

El director del Principal, Josep R. Cerdà, ha avançat que Les maleïdes és una “història quasi cinematogràfica, a l’estil de les pel·lícules dels germans Cohen o de Tarantino, amb temes de molta actualitat” com els vincles familiars, la solitud, l’abandonament o la bogeria.

Des de la Sala Beckett, el seu director Toni Casares ha destacat que “compartim amb el Principal la voluntat d’incidir en l’evolució de la dramatúrgia en llengua catalana”, i ha destacat l’escriptura “original, moderna i amb molt de sentit de l’humor” de Sergio Baos.

L’estrena serà divendres 13, dijous 14 i diumenge 15 de gener al Principal de Palma, i al març es representarà a la Sala Beckett de Barcelona. 

L’autor, Sergio Baos, ha detallat que “Les maleïdes és un relat d’aventures on una dona, la seva filla i la seva neta intenten retrobar-se. És una obra marcada per la narrativa audiovisual, i que camina per molts espais diferents”.

El repte de “fer cinema en teatre sense una sola projecció audiovisual” ha estat per a la directora Marga López. “Un altre repte”, ha remarcat López, “ha estat que els quatre actors fan 16 personatges, i que la trama canvia de la comèdia a la tragèdia a un ritme vertiginós”. 

Aquests canvis, segons l’actor Àlvar Triay, els han salvat “combinant els ingredients teatrals, perquè només amb gest pots passar per tot arreu”. 

El director del teatre, Josep R. Cerdà, ha destacat que el Principal va tancar l’any amb una producció pròpia, Zona Inundable –en col·laboració amb el TNC- i que obre 2023 amb aquest altre títol propi, Les maleïdes, en col·laboració amb la Sala Beckett. 

Durant aquesta darrera temporada, amb aquestes col·laboracions, el Principal s’ha situat com centre de referència en el marc teatral espanyol. A més, durant aquest 2023, s'estrenarà una coproducció del Principal amb el Teatro de la Abadía de Madrid, Coraje de madre. 

Durant 2022, el Principal de Palma ha programat un total de 94 títols que han estat representats en 131 funcions i vistos per 43.557 espectadors, generant uns ingressos de més de 616.000 euros. 

L’espectacle més vist durant l’any passat ha estat l’òpera Un ballo in maschera, amb 1.824 espectadors.

Cerdà ha destacat que “el Principal ha tancat 2022 amb dues produccions pròpies i 9 coproduccions”, i que 13 espectacles coproduïts pel teatre estan ara en gira com Nua, El fingidor o Només són coses.See show card

News