Feb. 1, 2023

La Gala més IN obre el Teatre Principal a la diversitat funcional

Demà dijous 2 de febrer, a partir de les 19 hores, la Sala Gran acollirà l’espectacle més gran d’Europa amb artistes amb discapacitat

El Teatre Principal de Palma acollirà el dijous 2 de febrer la Gala més IN, un espectacle impulsat per la Fundación Grupo SIFU, que promou la plena integració social i laboral de les persones amb discapacitat i especials dificultats.

La Gala més IN es compon d'actuacions originals d'art inclusiu, produïdes en exclusiva per a aquest esdeveniment. Actuacions de música i dansa que reuniran sobre l'escenari  artistes amb i sense discapacitat, els qui compartiran escenari per a demostrar que el talent no té barreres.

Durant la presentació de l’espectacle, Bel Busquets, consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política lingüística del Consell de Mallorca, ha explicat que un dels objectius del seu departament, i del Teatre Principal, ha estat “fer arribar la cultura a cada racó de Mallorca, però sobretot que arribi a tothom, a tothom en tota la seva diversitat. El nostre poble és un poble divers i és aquesta diversitat el que ens fa un poble ric”.

Per part seva, Cristian Rovira, president de la Fundación Grupo Sifu, s’ha referit a la Gala més IN com un espectacle de gran qualitat artística, únic en la seva categoria a Europa i creat per a mostrar que l'art no coneix de límits ni de discapacitat. En aquest sentit, es desmarca de la visió paternalista que envolta a l'àmbit de la diversitat funcional i s'ha convertit en un acte de conscienciació i sensibilització per a tota la societat.

Després de nou edicions consecutives entre Barcelona (Gran Teatre del Liceu), Madrid (Teatro Real/ Teatros del Canal) i Sevilla (Teatro de la Maestranza) Ara, aquest espectacle de música i dansa aterra a Palma per a donar visibilitat i posar en valor les capacitats de les persones amb diversitat funcional a través de l'art, en una nit màgica que celebra la INtegració, INclusió i INterpretació.

Josep R. Cerdà, director del Teatre Principal, ha tancat l’acte de presentació de la gala assegurant que “la societat és diversa i hem de ser diversos tant en el pati de butaques com a damunt de l’escenari”.

Durant la presentació, Ester Sanmartín, una violinista amb un 80% de discapacitat auditiva, ha fet interpretat una versió del tema Billie Jean, de Michael Jackson,  acompanyat del director artística de la gala, Oriol Saña.News