March 29, 2023

El Teatre Principal celebra Pasqua amb un concert dedicat a Mozart, Haydn i Boccherini

El divendres 31 de març actuaran l’Ensemble Tramuntana i el Cor del Teatre Principal a benefici del Banc d’Aliments de Mallorca

El Concert de Pasqua del Teatre Principal estarà dedicat al Classicisme en la música i dedicarà la vetllada del 31 de març, a les 20 hores, a tres grans autors d’aquest gènere com Wolfgang Amadeus Mozart, Luigi Boccherini i Joseph Haydn, que seran interpretats per l’Ensemble Tramuntana, dirigit per Barry Sargent, i el Cor del Teatre Principal, amb direcció de Francesc Bonnín.

A tots ells s’hi ha de sumar quatre veus solistes: Roger Berenguer (tenor), Pablo López (baríton), Marta Bauzá (soprano) i Begoña Gómez (soprano).

Aquest concert, amb entrades que oscil·len entre els 8 i els 25 euros, serà a benefici del Banc d’Aliments de Mallorca.

El concert començarà amb la Missa brevis de Mozart, que amb sols 21 anys, la va compondre per a la Catedral de Salzburg el 1777. Seguirà amb el gran geni llatí, Boccherini, i la Simfonia 26 que va compondre el 1788 per a la cort prussiana. La vetllada es tancarà amb Haydn, Simfonia 83 "La Poule", de 1785, per al Concert de la Loge Olympique de París.

A la presentació del Concert de Pasqua hi ha assistit Maria Pastor, directora insular de Cultura del Consell de Mallorca, ha destacat que “el Teatre Principal per Pasqua torna a convertir-se en el temple de la música a Mallorca. En aquesta edició, una proposta dedicada al classicisme amb els grans noms d'aquest moviment musical que estam segurs serà ben rebut tant pels més melòmans com les persones que potser no s'han acostat tant a la música clàssica, però que, després d'aquest concert, en seran aficionat”.

Raimundo Montis, president del Banc d’Aliments de Mallorca, ha agraït al Teatre Principal i als artistes participants la seva implicació en aquesta iniciativa, en un temps “en el que la guerra d’Ucraïna ha empitjorat encara més una crisi originada per la pandèmia”.

Sobre el concert, Barry Sargent ha destacat “amb la mort de Johann Sebastian Bach el 1750 neix una nova era musical, el Classicisme. El programa d'aquest concert és un passeig per la dècada 1777 - 1788 amb tres gegants del Clasicisme: Mozart, Boccherini i Haydn. Totes les obres es varen composar en un període de temps de sols 11 anys”.

Sargent ha destacat la bona feina i la qualitat del Cor del Teatre Principal, que intervé, en aquest concert, a la Missa Brevis de Mozart. 

Precisament, Francesc Bonnín, director del Cor del Teatre Principal, s’ha referit a aquesta peça com una fita dins la trajectòria de la formació coral. “Es tracta d’un tipus de música no habitual dins del repertori del Cor del Teatre Principal. No hem d’oblidar que som un cor líric, un cor d’òpera. Per això fer aquesta peça és un repte i una bona manera d’ampliar horitzons”.News