July 3, 2023

El Principal tanca temporada amb Loopera, un espectacle que fusiona lírica i electrònica

Presentada la 38 Temporada d’Òpera amb Il trittico, La forza del destino, Romeo et Juliette, Concert de Pasqua i Hänsel und Gretel

El Teatre Principal de Palma ha presentat avui matí l’espectacle Loopera, una gran festa que fusiona l’òpera amb la música electrònica i amb la qual la històrica sala vol acomiadar la temporada i presentar la 38 Temporada d’Òpera. Podeu veure  aquí  la roda de premsa.

Loopera, que es representarà els dies 8 i 9 de juliol, és un espectacle dirigit per Joan Fullana i Joan Vila i que compta amb la interpretació de l’actor Josep Orfila i els solistes lírics Jorge Tello, Maria del Mar Vives, Roger Berenguer i Celia Cuéllar, a més del Cor Juvenil de Teatre Principal.

En paraules del director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà, amb Loopera “volem rompre la imatge de l’òpera com a espectacle elitista”. Cerdà ha explicat que Loopera va ser l’espectacle amb el qual l’actual equip de direcció va començar la seva tasca i per això s’ha volgut tancar el cicle amb el mateix muntatge.

Joan Fullana ha definit Loopera com a “una festa de la unió entre la música lírica i la música electrònica, entre la música cultura i la més popular, una orgia tecnolírica, una invocació d’Eros i Tànatos, que són les pulsions que mouen les grans òperes, amor i mort”.

Per a l’ocasió s’ha fet una disposició diferent la Sala Gran del Teatre Principal en la qual part del públic seguirà la funció des de les llotges i una altra part ho farà des de l’escenari, on podrà ballar. Mentrestant, a la platea s’habilitarà una gran rampa que l’unirà amb l’escenari i així tot l’espai quedarà disposat per a l’espectacle.

A més, Josep R. Cerdà, director del Teatre Principal, ha avançat la 38 Temporada d’Òpera. Aquesta començarà amb Il trittico, de Giacomo Puccini, que engloba tres peces curtes (Suor Angelica, Gianni Schichi i Il tabarro), amb dues funcions els dies 24 i 26 de novembre. Es tracta d’una nova producció pròpia del Teatre Principal que compta amb la direcció escènica de Rafel Duran i la direcció musical de Anna Hartman. Entre els solistes participants destaquen Veronica Granatiero, Marga Cloquell, Marisa Roca, Catina Bibiloni i Begoña Gómez, entre d’altres.

La forza del destino, de Giuseppe Verdi, es representarà els dies 28 de febrer, 1 de març i 3 de març de 2024. Alguns dels solistes confirmats són Annalisa Stroppa, Simón Orfila, Antoni Marsol, Vega Escribano, Jordi Fontana i Sebastià Serra.

La següent cita serà el ja tradicional Concert de Pasqua, amb una orquestra convidada i el Cor del Teatre Principal el 24 de març.

Hänsel und Gretel, d’Engelbert Humperdinck, una òpera en petit format producció de l’ABAO i Yotumi Kids, arribarà els dies 5 i 6 d’abril.

I la 38 Temporada d’Òpera acabarà amb Ròmeo et Juliette, de Charles Gounod, en una producció que arribarà de l’Opéra Comique de Paris amb escenografia de la Comédia Française. Estarà interpretada per Marta Bauzá, Pablo López i Tomeu Bibiloni, entre d’altres.

Així mateix també s’han donat a conèixer la imatge de les òperes, que estan instal·lades en lones a les portes del Teatre Principal i que han són fotografies creades per Lídia Vives.
News