Sept. 26, 2023

Marala presenta el seu darrer disc amb un nou espectacle

"Jota de morir" arriba el dissabte 30 de setembre al Principal

El Teatre Principal de Palma forma part dels dotze concerts que el grup musical Marala ofereix aquests mesos per presentar el seu darrer disc, Jota de morir, un treball que és el resultat d’una exhaustiva investigació sobre com es tracta la mort en la música tradicional.

El concert de presentació serà aquest dissabte 30 de setembre, a les 20 hores, a la Sala Gran. Podeu veure l'enllaç aquí

Marala, un trio de veus format per la valenciana Sandra Monfort, la mallorquina Clara Fiol i la catalana Selma Bruna, és un grup que s’interessa per la tradició com a força d'innovació i ho fa a tres veus, amb guitarres i amb una capa subtil d'electrònica.

En actiu des del 2018 amb el seu primer disc, A trenc d'alba (U98music, 2020), ara ens presenten un àlbum contundent i esperançador sobre la mort, Jota de Morir (Propaganda Pel Fet!, 2023). A partir d'una investigació sobre la mort en la música tradicional, han volgut continuar posant veu a aquesta temàtica, i a desencasellar-la dels racons silenciats. Han volgut també trobar-li la llum, la ràbia, la pena, la ironia i tants prismes com els ha estat possible.

Amb Pau Vallvé a la producció musical i Jordi Casadesús a la producció sonora, el disc Jota de morir combina sons sintètics amb d'altres orgànics, hi ha prophets i panderos quadrats, hi sonen redobles de Setmana Santa, elegies, “reguetons” feministes i les veus hi tenen un paper central.

Actualment, Marala presenta un nou directe totalment renovat, amb direcció escènica de Joan Fullana i amb nova escenografia, nou vestuari i un format molt més adaptable a diferents espais. Amb una gira i una posada en escena molt cuidada en l'àmbit estètic; on la música, el vestuari, l'escenografia i el tractament del so i les llums estan al servei de generar una experiència immersiva, el concert de Marala es converteix en un espai segur on expiar-ho tot: la irreverència, el recolliment, la broma macabra i la litúrgia. L'univers que ha generat Marala a partir de la mort acaba sent una onada d'aire fresc que eixampla els confins de la vida.News