Nov. 8, 2023

El Teatre Principal presenta a Mercartes les darreres produccions

Comparteix estand amb l’Institut d’Estudis Baleàrics a la fira de Valladolid

El Teatre Principal de Palma és present a l’actual edició a la fira Mercartes de Valladolid, on comparteix estand amb l'Institut d'Estudis Baleàrics. Aquesta fira d’arts escèniques, que té lloc entre el 7 i el 9 de novembre, serveix com a aparador de les arts escèniques de les Illes Balears.

L’estand difon les produccions i coproduccions del Teatre Principal així com la tasca de l’Institut d’Estudis Baleàrics mitjançant les ajudes de creació i de projecció exterior, així com la trobada anual de Fira B! Mercat Professional de Música i Arts Escèniques.

Amb aquesta col·laboració amb l’Institut d’Estudis Baleàrics, el Teatre Principal presenta les darreres produccions en gira del (Reis del Món, Les Maleïdes i Tanatologia), les produccions líriques en lloguer (Don Giovanni, L’Elisir d’amore, La serva padrona, Il trittico, etc.) i les coproduccions del 23/24, com ara El gran manicomi (Estudi Zero), Dama dictadura (Hermanas Picohueso), Double Infinite (Mal Pelo), A begginning_Expanded version (Aurora Bauzà i Pere Jou) o Misericòrdia (Iguana Teatre), entre d’altres. Cal recordar que algunes d’aquestes peces, com Les Maleïdes, de Sergi Baos, i A beginning, d’Aurora Bauzà i Pere Jou, han rebut una ajuda de Creació de l’Institut d’Estudis Baleàrics.

A Mercartes 2023 hi ha la següent presència de professionals de les Balears: Blanca Alonso, de Colorades, Carme Amengual i Cristina Bugallo, de Produccions de Ferro/Espai el Tub; Daniel Ginebgroza, de Theatrum ergo corpus; Carles Isart, d’Aptent soluciones; Débora Marquès i Virginia Seguí, de Tria d’Art Cultura Sostenible; Francesca Alomar, de Tshock Cultura emocional; Jenny Vila, de La Mecànica; Carme Garí i Biel Fiol, d’Associació Mallorca Musical; Carles Molinet; d’Iguana Teatre; Tolo Ferrà, de Coma14; Lluki Portas, d’Hermanas Picohueso; i Martín Melinsky, de Cia. Martín Melinsky.

Per altra banda, ahir, 7 de novembre, la tècnica de l’IEB Elisenda Farré va assistir com a convidada a l’assemblea general de La Red española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de titularidad pública, per tal d’establir des de Fira B! sinergies amb altres fires i festivals i valorar la possibilitat de formar part de La Red a partir de 2024.

La fira Mercartes se celebra amb caràcter biennal des del 2004, amb la vocació de propiciar la confluència de tots els agents que intervenen en el fet escènic, per potenciar la trobada i les relacions entre els professionals del sector, posar en valor tots els agents públics i privats que la componen i generar oportunitats de negoci. L’objectiu principal de Mercartes és aportar un marc de referència que visibilitzi noves idees i projectes, i que integri tots els professionals en un espai de treball comú i compartit, generant sinergies de col·laboració.
News