Nov. 16, 2023

El silenci de les falzies de Marina Collado explora les relacions mare filla

Aquesta obra, coproducció del Teatre Principal amb La Dislèxica, s’estrena demà divendres a les 20 hores i també es representarà els dies 18 i 19

El silenci de les falzies és el títol del nou muntatge teatral de Marina Collado, una coproducció entre el Teatre Principal de Palma i la companyia La Dislèxica, que s’estrenarà el divendres 17 de novembre a les 20 hores, i també es podrà veure el dissabte 18 i el diumenge 19, ambdós dies a les 18 hores.

Interpretada per Miriam Garlo, Roser Linares vives, Núria Prims i la mateixa Marina Collado, que també n’és la directora, El silenci de les falzies parla de la relació mare i filla i, en especial, en la difícil comunicació interpersonal i intergeneracional. La parella de la filla, un al·lota sorda, esdevindrà una peça clau en tota la història. L’espai sonor de la cantautora mallorquina Mar Grimalt i l’escenografia i el vestuari de Lluna Albert completen l’equip d’aquest muntatge.

L’elecció de Miriam Garlo, una actriu sorda, no és gratuïta donat que un dels objectius de La Dislèxica, un projecte creat per Marina Collado i la productora Mar Millet, és “ampliar els escenari i fer-los accessibles a noves narratives i experiències no normatives. Així aquesta obra és un espectacle accessible per a persones sordes que puguin llegir subtítols en català per a públic a partir de dotze anys”.

El silenci de les falzies narra la història de na Glòria (Núria Prims) que demana a la seva filla (Sílvia) que torni a Mallorca per acomiadar-se de la padrina, qui és a punt de morir. Amb aquest retorn a l’illa, mare i filla haurà de confrontar la distància emocional. En paraules de la seva autora, es tracta d’una història que parla de “la maternitat des dels dos punts de vista, de la mare i de la filla, amb la voluntat de representar personatges femenins imperfectes i els abismes que s’obren entre allò que volem i allò que podrem expressar”.

Cal recordar que després de la funció de demà divendres hi haurà un col·loqui Principal Plus on la companyia podrà compartir les opinions del públic.

A més, per a la funció del diumenge els espectadors podran disposar del servei Principal Menut, un servei de guarderia gratuït per als més petits.

En aquest enllaç trobaràs fotos i vídeos d’El silenci de les falzies
https://we.tl/t-C0DCo41rNB

Pots seguir tota la roda de premsa de presentació d’El silenci de les falzies a
https://youtu.be/mEL-taGZJAE?si=fA8rOc_op_3sZhhKNews