Jan. 12, 2024

Coraje de madre arriba al Teatre Principal després de fer temporada a Madrid

Aquesta obra, coproducció del Teatre Principal amb La Abadía, està dirigida per Helena Pimenta i es representarà demà dissabte a les 20 hores

El muntatge teatral Coraje de madre, original de George Tabori, arriba aquest dissabte 13 de gener al Teatre Principal on es podrà veure a la Sala Gran a les 20 hores.

Coraje de madre és una coproducció del Teatre Principal de Palma amb el Teatro La Abadía de Madrid i la companyia Ur Teatro. Dirigida per Helena Pimenta, aquesta obra és interpretada per Carmen del Valle, Pere Ponce, David Bueno, Sacha Tomé a més del mallorquí Xavi Frau.

En aquesta obra, George Tabori relata com la seva mare, Elsa Tabori, es va salvar de ser deportada a un camp d'extermini nazi a la Segona Guerra Mundial. Aquesta autor hongarès, molt poc conegut i representat a Espanya però amb una extensa obra, tira de l’humor i al mateix temps del respecte per explicar l’Holocaust a partir dels fets succeïts a la seva pròpia mare el 1944.

Aquesta obra ha estat presentada avui matí al Teatre Principal pel director insular de Cultura del departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, Guillem Ginard; la directora del muntatge, Helena Pimenta; i els actors participants. Guillem Ginard, ha expressat el seu entusiasme per acollir aquesta significativa producció al Teatre Principal: "no només estam oferint al públic una experiència teatral excepcional, sinó que també estam contribuint a la difusió d'històries que ens conviden a reflexionar sobre la resiliència humana en temps d'adversitat".

Helena Pimenta, per part seva, ha explicat que l’origen d’aquest projectes “és una proposta del director de La Abadía, Juan Mayorga, que ens va donar a conèixer George Tabori, un autor que planteja amb molt sensibilitat com representar allò que és irrepresentable”.

“És una obra impressionant però també molt exigent, que tracta amb molt de respecte el tema de l’Holocaust i ho fa amb grans dosis d’humor i ironia”, ha insistit la directora del muntatge.

Narra la història d’Elsa Tabori que el 1944 és detinguda a un carrer de Budapest i enviada al camp d’extermini d’Auswicht en un tren destinat al ramat. En arribar al seu destí, fingeix que ha perdut el seu salconduit i un oficial alemany fingeix que la creu. Així pot tornar a Budapest en el mateix tren de tornada.

Coraje de madre es va estrenar a Madrid el febrer de 2023, on va estar un mes en cartell al Teatro de la Abadía, i on va obtenir crítiques molt favorables de la premsa especialitzada. Ara, amb l’estada al Principal de Palma s’obri la porta a una gira que durà aquesta producció a diferents ciutats d’Espanya com Màlaga, Castelló, València, Santader i Logronyo, entre d’altres.

Cal recordar que, en acabar la funció de dissabte, tindrà lloc un col·loqui Principal Plus amb la companyia i el públic assistent.News