Feb. 23, 2024

La producció del Principal Reis del món arriba en castellà al Teatro de la Abadía de Madrid

Rodo Gener substitueix Blai Llopis en el paper de Joan Mascaró

L’exitós muntatge teatral Reis del món, producció pròpia del Teatre Principal, arriba al Teatro de la Abadía de Madrid, on s’estrenarà avui en castellà com a Reyes del mundo i es representarà fins diumenge 25 de febrer.

Dirigida per José Martret, l’obra aborda la relació entre dues figures tan contraposades com el financer i contrabandista Joan March i l’humanista i intel·lectual Joan Mascaró i Fornés. La dramatúrgia és de Josep Maria Miró, que es va basar en la novel·la homònima de Sebastià Alzamora, mentre que Olga García ha estat la responsable de traduir l’obra teatral al castellà.

Una de les novetats d’aquestes funcions, a més de l’estrena de la versió castellà, és el debut de Rodo Gener com a Joan Mascaró. Gener substitueix així Blai Llopis, que no ha pogut seguir endavant en el projecte a causa de compromisos professionals. L’elenc d’intèrprets es completa amb Toni Gomila, que interpreta Joan March; Jordi Figueras, en el paper de Tramullas, ma dreta del financer; i Carme Conesa, que dona vida a Mary, l’esposa de Mascaró.

Reis del món es va estrenar el passat mes de març de 2023 a la Sala Gran del Teatre Principal de Palma on va rebre molt bones crítiques de la premsa especialitzada i el favor del públic de tal manera que es va fer una funció més de les tres que estaven previstes i, a més, es va tornar a representar el passat setembre.

Aquest mateix èxit s’ha traslladat a la capital espanyola on les entrades pels tres dies de funció estan pràcticament exhaurides.News