May 15, 2024

Romeo et Juliette, de Gounod, tanca la 38 Temporada d'Òpera

Amb funcions els dies 22, 24 i 26 de maig

El Teatre Principal de Palma tancarà la 38 Temporada d'Òpera amb Roméo et Juliette, de Charles Gounod, una òpera que s'estrenarà el dimecres 22 de maig, a les 20 hores, i també es podrà veure el divendres 24, a les 20 hores, i el diumenge 26, a les 18 hores. La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha destacat la importància de "concloure una temporada d'òpera més amb un títol com aquest que compta amb una posada en escena exquisida". Podeu veure al nostre Youtube la roda de premsa sencera. 

De fet, el director del Teatre Principal, Miquel Martorell, ha detallat que es tracta d'una producció de l'Opèra Comique de París, que compta escenografia de la Comédie Française. I és que la posada en escena d'aquest títol té el seu origen en l'exitosa producció teatral que va fer Éric Ruf el 2015 per a la Comédie Française i de la qual se'n varen arribar a fer 150 representacions. Tres anys després, l'Òpera-Comique li va encarregar l'òpera de Gounod del mateix títol a Ruf, qui va aprofitar tant l'equip de creatius com les escenografies que tan bon resultat li havia donat uns anys abans.

A les funcions de Palma, que suposaran l'estrena absoluta d'aquest títol a la Temporada d'Òpera del Teatre Principal, han comptat amb la direcció escènica de Céline Gaudier, assistent habitual d'Éric Ruf, i la direcció musical de Franck Villard. Els principals papers estan defensats per solistes de la qualitat de, Génesis Moreno (Juliette Capulet, soprano), Juan Noval-Moro ( Roméo Montaigu, tenor), Jérôme Varnier (Frère Laurent, baix), Begoña Gómez (Stephano, mezzosoprano), Lasha Sesitashvili (Mercutio baix-baríton),David Menéndez (Conte Capulet, baríton), Karina Demurova (Gertrude, mezzosoprano), Jose Manuel Sánchez (Tybalt, tenor), Jordi Fontana (Benvolio, tenor), Jorge Tello (Gregorio, baríton), Gabriel Mas (Paris, baríton), Pablo López (Duce di Verona baríton) i Tòfol Cladera (Frère Jean, baríton).

L'elenc d'intèrprets es completa amb el Cor del Teatre Principal, que dirigeix Francesc Bonnín, i l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears. A tot plegat s'hi ha d'afegir la il·luminació de Bertrand Couderc, la coreografia de Glyslein Lefever, i el vestuari del prestigiós dissenyador Christina Lacroix, sens dubte un dels grans atractius d'aquest muntatge líric.

Roméo et Juliette és una òpera de Charles Gounod amb libreto en francès de Jules Barbier i Michel Carré, que es basaren en la tragèdia de Shakespeare, encara que simplificaren la trama i eliminaren personatges. Consta d'un pròleg i cinc actes, i fou estrenada l'abril de 1867 al Théâtre-Lyrique Impérial du Châtelet de París.

Cal recordar que per a la funció del diumenge 26 de maig, els espectadors que ho necessitin disposaren del Principal Menut, servei de ludoteca gratuït amb personal especialitzat. Es podrà reservar plaça al Principal Menut durant el procés de compra, tant a través de la web com a taquilla.

See show card

News