June 26, 2024

Scroll i Jo, travesti tanquen la temporada del Teatre Principal

Es podran veure els dies 28 i 29 i dia 30 de juny, respectivament

El Teatre Principal de Palma tanca la temporada 2023/2024 amb els espectacles Scroll, de la companyia de dansa Unaiuna, els dies 28 i 29 de juny a la Sala Gran i Jo, travesti, de Roberto G. Alonso el diumenge 30 a la Sala Petita.

Scroll és una espectacle de dansa de la companyia Unaiuna en coproducció amb el Teatre Principal i on també hi ha col·laborat Dansa Metropolitana, L'Animal a l'esquena, Tanz Haus Zurich, Eima, Estruch i l’Institut d’Estudis Baleàrics.

Amb la interpretació de Joan Ferrer, Ioar Labat, Joan Vila i Javier de la Asunción, Scroll, que compta amb la direcció de Laura Lliteras i Marina Fullana, que formen la companyia Unaiuna, és “una capbussada en l’imaginari col·lectiu de les xarxes socials i les virtualitats tecnològiques, un paisatge mutant que ja forma part de la nostra manera d’entendre’ns i relacionar-nos”, en paraules de Lliteras i Fullana, que per primera vegada s’enfronten a un espectacle únicament des de la direcció i sense pujar a l’escenari.

Juanro Campos, que signa la il·luminació; Joan Vila, autor de l’espai sonor; i Isabel Joaniquet, responsable de l’espai escènic, completen l’autoria artística d’aquest muntatge coreogràfic.

Jo, travesti arribarà el diumenge 30 de juny, a les 19 hores. Aquest espectacle de Roberto G. Alonso s’ha programat amb  motiu del Dia de l'Orgull LGTBI+, després de l'èxit aconseguit en la seva estrena el novembre de l'any passat.

Alonso ret homenatge a Jo, travesti a tots aquells “artistes que, amb els seus actes, van obrir moltes portes cap a la llibertat” i que, sovint, van patir la presa i maltractaments.

Jo, travesti es va estrenar l’any passat precisament a la l’antiga presó Model de Barcelona, que en el seu dia va ser un espai de repressió del col·lectiu LGTBI.News