Nov. 27, 2018

La memòria i l’oblit pugen a l’escenari de la Petita de la mà de Disset Teatre amb 'Re-Cor'

El muntatge, dirigit per Albert Mèlich i interpretat per Carme Serna i Mercè Sancho, es representarà el 29 i el 30 novembre

Re-Cor va ser l’obra seleccionada a la darrera convocatòria    de coproduccions dins la línia de Nous Llenguatges


La companyia Disset Teatre estrenarà el proper dijous 29 de novembre el muntatge Re-Cor, que va ser l’obra seleccionada a la darrera convocatòria de coproduccions del Teatre Principal dins de la línia de Nous Llenguatges.

En la presentació del muntatge, Carlos Forteza, director del Teatre Principal, ha explicat que el jurat de la convocatòria, integrat per Jordi Alomar, del Festival IF de Barcelona; Narcís Puig, de Bitó Produccions; Joan Matamalas, del Teatre d’Artà en representació de l’ATAPIB, i per la direcció del Teatre Principal, va optar per aquesta proposta perquè “s’adaptava molt bé al propi espai de la Sala Petita, que és on té lloc el teatre més arriscat, el teatre d’avantguarda”.

Forteza també ha precisat que amb les coproduccions “posam a disposició de les companyies el temps i els recursos necessaris per fer possible les produccions, no es tracta d’una simple aportació econòmica”.
Bea Solivellas, responsable de la producció executiva i una de les fundadores de Disset Teatre, ha coincidit amb Forteza i ha valorat molt positivament el poder disposar “d’una residència de setmana i mitja en el Teatre Principal, el que ens permet afrontar amb garanties el repte que sempre suposa una nova producció”.

Dirigida per Albert Mèlich i interpretada per Carme Serna i Mercè Sancho de la Jordana, Re-Cor s’estrenarà a la Sala Petita el dijous 29 de novembre a les 20 hores i també es representarà el divendres 30 a la mateixa hora.

Re-Cor és, en paraules d’Albert Mèlich, “una peça amb molts de llenguatges on es tracta de tornar a passar la memòria i els records pel cor, parlar d’allò que no s’ha oblidat però que tampoc s’ha tractat”.
Així, el vídeo, la música, el teatre gestual, la dansa, el text i el teatre d’objectes van conformant els llenguatges per narrar una història familiar en la qual Disset Teatre fa una exploració de la reconstrucció de la realitat a partir d’aquells records que es van acumulant així com de tot allò que es va oblidant.

A través de dues cosines que coincideixen en un aeroport i el record de la padrina comuna es va contant “una història de dones, i de la complexitat de les relacions familiars, sobretot en la relació mare-filla”, explica Carme Serna.

El fet que Re-Cor sigui una creació col·lectiva ha influït decisivament en el resultat final, tal com explica Albert Mèlich: “vàrem començar per fer una peça gestual i amb teatre d’objectes, però poc a poc, la pròpia història ha anat entrant el text a l’obra. A l’igual que els vídeos de Felipe Rico i la música original de Julie Reier”.

Així, Rico i Reier completen amb Pau Aulí, el responsable de la direcció estètica i del vestuari, i amb Alfred Casas, que signa l’escenografia, l’equip artístic de Re-Cor.


See show card

News